Elektrik ile lineer (dogrusal) hareket. Bilgi, yardim?

Hazır bir ürün teminini bilmiyorumama web de muhtemelen bulunur.
Belirli bir hız isteğiniz eğer hassasiyetle alakalı değilse bir küçük motorun bir dişli ile devrini düşürüp bir vidaya bağlayabilir vidaya takılı bir somunu vida aracılığı iler hareket ettirip istediğinize benze hareket alabilirsiniz. Vida döndükçe somun hareket eder mesela ileri gider vida ters dönünce geriye gelir.
Bu hareket sabit biir hıza yaklaştırılabilir; tabi direk olarak ürünü istiyorsanız bilgim yok.
Şunu da ekleyim : Hareketi sabit olması isteğiniz önemli bir ayrıntıydı; bununla beraber işin içeriğini anlatsanız en azından bilgi dağarcığıjmızı ghenişletmiş olabiliriz.
Hayırlı günler dilerim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaslar bir suru iyi fikir geldi, cevap yazan herkese tesekkur ederim. Ama henuz bir cozum bulamadim. Hareket belli bir hizda, hatta mumlkunse kontrollu olmasi gerekiyor. Yukaridaki resimde gorunen tipte urun temin eden bir firma bilen var mi?

eğer hala çözüm bulamadı iseniz; hobi amaçlı kullanılan küçük ama kuvvetli servo motorlar var lineer hareket yaptırabilirsiniz... hem hız ve pozisyon kontrolüde yapmanız mümkün
 
Endüstride kullanılan lineer motorlar var, netten araştırılırsa birşeyler bulunabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,140
Kullanıcılar
450,986
Son üye
yasinarsln53

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst