Elektrik mühendisi olarak elektrik dükkanı açmayı düşünüyorum

Osmanbykra

Üye
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm ben yeni mezun olmuş Elektrik Elektronik mühendisiyim.Staj yaparken fabrika ortamını gördüm benim işi öğrenebilmem için çalışabileceğim en iyi yer ancak ben orda gördüm ki çalıştığının karşılığını alamıyorsun.Bende babamla birlikte elektrik elektronik üzerine bi dükkan açmayı düşünüyorum babam elektrik ustabaşısı 40 yıldır işin içinde işi biliyor.Bende mühendislik olarak proje ve plc alanında iş yapmak istiyorum orda ancak bu konularda kendimi bi fabrika ortamında çalışmıyorken nasıl geliştirebilirim bu size ilk sorum diğer sorularıma geçicek olursak ben elektrik dükkanı açıp malzeme satıp inşaat elektriğine girersem mesleğime ihanet etmişim gibi 5 yıllık okul hayatım boşa okumuşum gibi hissedeceğimi düşünüyorum bunada yorum yapabilir misiniz?Sermaye konusunda da sıkıntı yok dayım müteahhit yardım edicek dükkanıda o vericek bana onun inşaat işlerini yapmakla başlıycam burda öncelikli sorunum işi ve esnaflığı bilmemem sizce bu işe girmem mantıklı mı işi bir şekilde babamdan göre göre öğrenceğimi düşünüyorum yoksa bi fabrikada 30 milyar başlangıç ile haftanın 6 günü çalışmaya başlayacağım bana bu konuda fikir verir misiniz ?

Bu konu ! burada daha önce işlendi.O görüşleri incelemenizde yarar var.

Biliyorum işlendiğini ancak durumum biraz farklı açılan forumlarda hep tecrübeli kişiler tarafından söylenmiş ve bazı farklı sorularımda var içerisinde o yüzden yardıma ihtiyacım var hayatımda bir hiç bu kadar kararsız hissetmemiştim kendimi...

iyi düşünüp tartmak lazım öncelikle .. eğer esnaflık yapacaksanız şayet dükkan sizin olacak diğer türlü hep mal sahibine çalışmış olursunuz.
2.si bende Elektronik üzerine dükkan açmayı çok düşündüm parça satışı v.s ama sermaye olmadığı için hayat geçiremedik. özel sektör bitmiş durumda adamın canını çıkarıyor.
BEN HATrı sayılır çok firmaya iş başvurusu yaptım hatta mülakata bile girdim ama sağlam bir referans olmayınca gerisi gelmiyor. yani işin özeti durum böyle karar sizin ..

Forum istatistikleri

Konular
129,781
Kullanıcılar
452,553
Son üye
hsynin

Yeni konular

Geri