elektrik motoru ile yük kaldırma

nicholai

Üye
Katılım
2 Nis 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar merhaba,

3 fazlı bir elektrik motoru ile basit bir şekilde ekli resimde de görüleceği üzere bir diferansiyel vasıtasıyla yaklaşık 50 kg lık bir plakayı öne doğru yatırıp kaldırmak istiyoruz.

Size sormak istediğim bunun için kaç kw lık bir motor gerekir. Çünkü yeterli olan en küçük motoru kullanmam gerekiyor. Elektrikçi değilim ama bildiğim kadarıyla motor devrini düşürdükçe torku artıyor. Dolayısı ile 1 kW lık bir motorla bile düşük devirde bu yükü kaldırmak mümkün. Değil mi? Zaten yatırma kaldırma işleminin çok hızlı olmasını istemiyorum.

Bir de plakayı kaldırıp durdurduğumuzda motor plakayı o şekilde dik tutabilir mi? Yoksa motor durduğunda plaka düşer mi?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

selamlar,
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 60
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sorunuza vinç,celaskar üzerine uğraşan arkadaşlar daha rahat yanıt verebilir ama sorduğunuz soruya bilgim dahilinde şöyle bir cevap verebilirim
sadece küçük bir motorla bu işi halledemezsiniz,diferansiyel olarak tabir ettiğiniz redüktör (dişli düzeneği ) ise kaldırma indirme işlemini yaparsınız yalnız kullandığınız motorda fren düzeneği bulunmalıdır. niye diye soracak olursanız ;diyelim motoru çalıştırdınız ve plaka öne doğru hareket etmeye başladı motoru durdursanız bile plaka ağırlığı ve eğim oluşması nedeniyle eğim yönüne doğru hareket etmeye devam edecektir.bu nedenle kullanacağınız motorun fren düzenekli olması gereklidir.
 
frenli motorlar görmüştüm nette
TESLA MOTOR - MSB SERİSİ
bunun gibi mesela. böyle bir motorla bu sorunu ortadan kaldırabiliriz heralde. değil mi?

öyleyse 1kW lık frenli trifaze bir motorun fiyatı yaklaşık nedir acaba bilen var mı? ben bulamadım da fiyat bilgisi hiç bir yerde.
 
resimdeki frenli motordur, doğrudur. bir vinç firmasına giderseniz onlar size uygun fiyata frenli motorlar sunar. Motor gücü, tork bunlarla ilgili Yılmaz redüktör kataloğunda formüler görmüştüm. Onların sitesine girerseniz bu tip hesaplamaları bulursunuz. Frenli Motor onlarda da var bildiğim kadarıyla. Onlarla irtibata geçerseniz size belki daha iyi çözüm sunarlar.
 
Sızın düşük devır elde etmenız için zaten, difransıyele, redüktörlü motor takmanız gerecek,
Redüktör çıkış devrını dıfransıyelın oranlarına göre (çevırme oranına göre sız belırlıyeceksınız) secınız. Eger derdüktör kullanırsanızi ve de bunu sonzuz denılen tıpde reduktör seçersenız, fren kullanmanıza gerek kalmıyabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,813
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst