kabiliyet teşekkürler.. Motorlardan anlıyosun galiba.. Öğrenmem gereken tek şey yukarıda verdiğim örnektede oldugu gibi kw değeri hp değeri aynı olan motorlardan düşük devirli olanın torku 2 kat fazladır diyebilirmiyiz?? (Nm değerleri arasında 2 kat fark var)
Düşüncelerin doğru bunların hesabı biraz karışık ve uzun
kg*m^2
------------= W
sn^3
burada bazı sitelerin adreslerini vermek isterdim ancak site kuralları açısından doğru olurmu bilmediğim için yazamadım.
Bir motorda W sabit kalıp devir düşünce moment (kuvvet, tork) yükselir daha ağır yükleri kaldırabilir. Yani araçlardaki vites düşürme olayı.
Katılıyorum devir düşünce motorun kaldırma kuvveti artar.Düşüncelerin doğru bunların hesabı biraz karışık ve uzun
kg*m^2
------------= W
sn^3
burada bazı sitelerin adreslerini vermek isterdim ancak site kuralları açısından doğru olurmu bilmediğim için yazamadım.
Bir motorda W sabit kalıp devir düşünce moment (kuvvet, tork) yükselir daha ağır yükleri kaldırabilir. Yani araçlardaki vites düşürme olayı.
Devir düşerse ve kutup sayısı artarsa , işte o zaman motorun kaldırma kuvveti elbette artar kardeşlerim.Devir düştüğünde Güç değerinin sabit kalması için motor ebatlarının büyütülmesi gerekir. Dolayısıyla, W sabit kalmak kaydıyla, devir düşerse momentte düşer. Güç formülünü hatırlayalım...
süperdi ya konuyu baştan sona okuttu bana. birde soru arıyorum bulamıyorum neden acaba10 yıllık hasret sona erdi.