Elektrik motoruna uygun kontaktör ve termik role seçimi

mucahit-95

Üye
Pensampermetreyle 3 fazlı Elektrik motorundan her faz için yaklasık 2 ampere yakın deger ölçtüm motor boşta degildi 3 faz için 2 x kök3= 3.46 amper yapıyor bu degerlemi kontaktör ve termik role seçimi yapacagım yolsa farklı bir hesabımı var ben
Bu motpr için 3 tf 40 simens kontaltör ve ve simensin 3ua50 nin 2.5-4 amperlik termik rolesini kullanmayı düşünüyordum. Motprun etiket resminide ekledim. Benim herfazdan ölçtügüm akımın toplamda motorun ölçtügü akımın ne oldugunu bilmem lazım tam anlamıyla. Yardımcı olursanız sevinirim saygılar .

Ekli dosyalar

• IMG-20200719-WA0004.jpeg
    IMG-20200719-WA0004.jpeg
    376.5 KB · Görüntüleme: 56
Hesabınız yanlış olsa da seçtiğiniz ürünler doğru.
Hesaba Gelince
I=1500/(380*Kök3*CosQ)
I=1500/380*1,73*0,81)
I=2,81 A.

Affınıza sıgınar bi soru daha sorayım bu ı motorun çektigi toplam ampermi 3 faz dahil ben tek fazdan 2 amper ölçtüm pensampermetreden ölçtügüm anlık fegerle 3 fazdaki amperi bulamammı
Etikette nominal akımı 3.7 amper vermiş kafamı karıştırdıda

Trifaze motorlarda herhangi bir sorun olmadığı sürece her üç fazdanda eşit (bir birine çok yakın) akımlar çekilir.
3 fazın akımlarını toplamak diye birşey söz konusu olmaz... bir fazdan ölçtüğün akım motorun çekmiş olduğu akımdır.
Sizinin 2 Amper ölçüyor olmanızın sebebi motor milindeki yükün az olmasından kaynaklanıyordur.

Çok teşekkür ederim kafamdaki sorular yanıtlanmış oldu .telrar teşşekkür ederim

Pensampermetreyle 3 fazlı Elektrik motorundan her faz için yaklasık 2 ampere yakın deger ölçtüm motor boşta degildi 3 faz için 2 x kök3= 3.46 amper yapıyor bu degerlemi kontaktör ve termik role seçimi yapacagım yolsa farklı bir hesabımı var ben
Bu motpr için 3 tf 40 simens kontaltör ve ve simensin 3ua50 nin 2.5-4 amperlik termik rolesini kullanmayı düşünüyordum. Motprun etiket resminide ekledim. Benim herfazdan ölçtügüm akımın toplamda motorun ölçtügü akımın ne oldugunu bilmem lazım tam anlamıyla. Yardımcı olursanız sevinirim saygılar .
Motor koruma elemanları ölçülen akım değerlerine göre değil motor etiket değerlerine göre seçilir .

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri