Elektrik olmayan yerde en uygun çözüm önerisi

Ben zamanında anfi aldım öyle 100tl, dedim 2 gün sonra ihtiyacım kalmiycak. Adam getir alırız dedi, 80 TL ye geri verdim. Tabi zamanının parasi. Yoksa elimde atıl kalacaktı

Gece kullanılacak..
Aracımın aküsünden kullanayım, ertesi gün günes enerjisi ile şarj edeyim diye de düşündüm..
Ama akü kiralama fikri hoşuma gitti..
2 adet 150 Amper ü kiralayıp boşları götürsem benim işim görülür, maliyetide fazla olmaz.
Bu fikre yoğunlaşmayı düşünüyorum..
Evet ama başka sorun çıkıyor bu durumda, bu yaşıma kadar (40) kiralık akü duymadım dükkan camlarında yazısını dahi görmedim. Jeneratör kiralama olabilir.

Kiralık anfi de yok ama olabiliyor işte. Yoksa 2 adet 150Ah akü 2000tl den az olmaz. Napacak bu arkadaş sonra aküleri. Atıl elinde kalacak

Aksa 1000i inverter jeneratör var bende o bile çok.gurultulu. hele akşam.hic çekilmez. Bu jeneratorlere 10 saat kesintisiz çalışma çok fazla.

Veriler kesin olmadığı için sonuca gidilemiyor.
Öncelikle günlük enerji ihtiyacı hesaplanmalıdır.
Takribi 600W civarı öngörüldüğü halde 1000W diyebiliriz.
1000W için 12V 100A akü rahatlıkla yetecektir. 80 A bile yeterli olabilir.
Ancak 24V ihtiyacı biraz olayı karıştırıyor.
Eğer 24V şart ise mecburen iki adet akü kullanılmalıdır.
Bu akülerin şarjı için ya güneş paneli kullanılacak ya da arac rölantide çalıştırılarak şarj edilecek.
24V gerilimde günlük akü akımı 50A civarı yeterlidir.
Her gün aküler şarj edilirse zaten sorun olmayacaktır.

350 TL lik jeneratör dağ başında insanı yariyolda bırakır. Güven olmaz ona.

Veriler kesin olmadığı için sonuca gidilemiyor.
Öncelikle günlük enerji ihtiyacı hesaplanmalıdır.
Takribi 600W civarı öngörüldüğü halde 1000W diyebiliriz.
1000W için 12V 100A akü rahatlıkla yetecektir. 80 A bile yeterli olabilir.
Ancak 24V ihtiyacı biraz olayı karıştırıyor.
Eğer 24V şart ise mecburen iki adet akü kullanılmalıdır.
Bu akülerin şarjı için ya güneş paneli kullanılacak ya da arac rölantide çalıştırılarak şarj edilecek.
24V gerilimde günlük akü akımı 50A civarı yeterlidir.
Her gün aküler şarj edilirse zaten sorun olmayacaktır.

Aslında veriler kesin.. Biraz dah adetay vereyim..
Kamp yerinde solunum cihazı kullanılacak, cihaz 24 V 2,5 A 60W tüketim değerlerinde.. Gece maksimum 10 saat kullanılacak. Kesin ve maksimum değerler bunlar. Başka da Elektrik ihtiyacı düşünülmüyor..
Binek araçta 12 V 60 A akü var.
Belirtilen cihazı 4 gün (maksimum 40 saat) çalıştıracak çözüm arayışındayım.
1-Eldeki binek aracın aküsünden kullanıp her gün şarj ederek (çalıştırma vs.) ile çözüme ulaşılır mı? Cihazın adaptoru var. İnverter ile kullanılabilir mi?
2-Ek akü alıp full dolu yanımda götürürsem nasıl olur? Kendi aracımı çalıştırıp yedek aküyü hergün şarj etmem mümkün müdür?
Uzun dönemli bir yatırım değil, tek seferlik kullanılacak, en ucuz en mantıklı en verimli nasıl çözülür konusunda yardımlarınızı rica ederim.

Aracın aküsünün aynısından bir adet daha alınır.
Tüm sorun bu akülerin sağlıklı olması ve belirtilen akımı karşılayabilmelidir.
2 adet akü 24V edeceğine göre doğrudan diğer cihaza bağlanabilecektir.
Şarj sorunu ise iki şekilde halledilebilir.
1) 2 Adet güneş paneli daha temin edilebilir.
2) İki akü araç ile şarj edilebilmesi için parelel bağlanarak araç çalıştırılır. Bu şarjın süresi dikkatlice hesaplanmalı, aracın tam dolum için ne kadar hangi devirde çalıştırılacağı öğrenilmelidir.
Yakıt masrafı güneş panelleri masrafının yarısı kadar olsa bile güneş paneli tercih sebebidir.
Eğer risk alınmak istenmiyorsa doğrudan 2 adet akü ve 2 adet güneş paneli temin etmek en iyi çözüm olacaktır.
Önceki önerilerden olan kiralık jeneratör ise sadece ortam müsait ise önerilebilir.
NOT:
DC-DC konvertör kullanılmak istenirse aracın kendi aküsü kullanılabilecektir.
Ancak akü kapasitesi yeterli olmadığından ve konvertör güç kayıplarından dolayı araç uzun süre çalışmak zorunda kalabilir.
Gerekli gücün sağlanabilmesi için araç rölantide bile çalıştırılabileceği için, yakıt masrafının hesaplanabilmesi size bağlıdır.
Kullanılacak DC konverterin kalitesi ve verimi önemli olup, iyi kalite üretimlerden temin edilmelidir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,860
Kullanıcılar
452,722
Son üye
gsdfs

Yeni konular

Geri