Şu şekilde oluyor eski binalarda diğer dairelerin tesisatı panoya girmeden veya panoda artık ulaşamadığımız biryerde diğer evden gelen nötre bağlanmış oluyor tam düzgün tesisatı bir bina değil yaniGiriş yoksa dönüş neden olsun ki?
Bu işte bir hata var?
Hayır sayaç önü sigorta kapalı sayaç sonu da sigorta kapalı ama başka bir dairenin nötr baraya gelen tesisatını bu dairenin nötrnüne ulaşılamaycak biryerden bağlamışlarSayaç önü ana sigorta açık (yukarıda) mı bu işlemi yapıyorsunuz?!
Ne demek istedinizi anladım ama o an değiştirmem gerekiyor dairedeki cihazlara zarar vermeden nasıl sökerim takarım onu soracaktım sorunun sonuna eklemeyi unutmuşum yarın kağıda çizip buraya atayım o şekilde danışayım size teşekkür ederim iyi geceleriniz olsunbaşka dairenin nötr baraya gelen tesisatını bu dairenin nötrnüne ulaşılamaycak bir yerden bağlamışlar .
Bu kısmı anlayamadım .
Foto veya çizimle anlatabilirmisiniz .
Sayaç değiştiriyorum diyorsunuz .
Söktüğünüz bağlantıyı aynı şekilde yerine bağlantısı ve mühürleme .
Çıkarılan kablolar yerine takma işlemi kablo kısa gelecek durumu yok .
Bağlamam diyorsanız ( haklısınız ) tesisatın düzeltilmesi için 15 gün süre verilip uyarı yazı bırakmalısınız .
Düzeltilmemesi durumunda elk enerjiniz kesilecektir yazısı .
Ne demek istedinizi anladım ama o an değiştirmem gerekiyor dairedeki cihazlara zarar vermeden nasıl sökerim takarım onu soracaktım sorunun sonuna eklemeyi unutmuşum yarın kağıda çizip buraya atayım o şekilde danışayım size teşekkür ederim iyi geceleriniz olsun

Elektrik iş eldiveni kullanın.Kolay gelsin ben elektrik saati değişim işi yapıyorum monofaze sayaç sökerken bazen nötr hattından geri dönüş oluyor daireye giden sigortayı kapatmama rağmen saati sökerken nasıl sökmeliyim takarken nasıl takmalıyım