Elektrik Soru Deryası

ıyı guzelde cevaplar yok sa soruları napalım.bedavadan okuruz sorular.hadı okudum cvp bılmıyorum ogrenmek ıstıyorum ne olcak .soruyu bastan okudummu ogrenılıyomu
 
turgayatik ' Alıntı:
ıyı guzelde cevaplar yok sa soruları napalım.bedavadan okuruz sorular.hadı okudum cvp bılmıyorum ogrenmek ıstıyorum ne olcak .soruyu bastan okudummu ogrenılıyomu


Sorular Dr. Selim AY hocamız tarafından mesleğe ilgi duyan kişilerin, araştırma yoluna gitmeleri için hazırlandı.

Araştırılarak öğrenilen bilgi sağlam bilgidir, araştırırsınız öğrenirsiniz.
 
cvp 1
Çünkü trofolarda cosQ değeri belli değildir bu yüzden kva söylenir.
Motorlarda ise bu durum farklıdır motorlarda cosQ değeri belli dir.
 
sn soner karadağ
Yönetmeliklerimize göre topraklama kablosu sarı/yeşil , nötr kablosu ise mavi renkte olmalıdır.
Eğer yönetmeliklere uyulmamış ise ve/veya tesisat kablajı karışmışsa bir toprak potansiyeline ihtiyacımız vardır. Bu galvaniz su borusu olabilir yada yapının demir donatısı olabilir yada toprağa elektrot çakıp kablosunu ölçüm yapacağınız noktaya taşıyarak gerçekleştirilebilir. Taşınan toprak potansiyeli ile nötr arasında küçükte olsa(üç faz dengesiz yüklenme miktarına göre değişir) ölçü aletinde potansiyel fark(gerilim) görürsünüz. Tesisatınızın topraklaması ile gerçek toprak potansiyeli arasında potansiyel fark(gerilim) olmaz.
 
arkadaşlar iyi güzel sorular da bunların cevapları olsaydı daha yararlı olurdu. eğer bu bir kitap halindeyse almak isterdim. bilgisi olan arkadaş varsa çok sevinirim. zira bu soruları web ortamında cevaplamaya kalkarsak hepsi birbirine girer kimse aradığını bulamaz. cevaplarınıda içeren yazılı bir kaynak varsa almak isterim.
 
elektronik67 ' Alıntı:
c.106
yüksek gerilim hatlarında 1 fazlı sistemler kullanılmaz bundan dolayı nötr iletkenine gerek yoktur. Alçak gerilim hatlarında ise 1 fazlı sistemler kullanıldığından nötr iletkenine gerek vardır.Yanlışım varsa söyleyin

Yüksek gerilim hatlarındaki 3 faz, normal şartlarda fazlar arası 120 şer derecelik fark dolayısıyla birbirinin nötürü gibidir. Bu yüzden nötr hattına gerek yoktur. Fakat ideal olmayan durumlar için faz hatlarına ek olarak daha ince bir iletken kullanılabilir.
 
134. Thevenin teoremini açıklayınız.

Elektrik devrelerini basitleştirmek için kullanılır.Karmaşık özellikteki devreleri bir gerilim kaynağı ve ona seri bağlı bir rezistansa dönüştürerek analiz eder.Dikkat edilecek nokta eşdeğeri aranan bir devreye hangi noktalar arasından baktığımızdır.Vth ve Rth değerleri bulunarak devre çözümlenir.
 
456. İletken, yalıtkan ve yarıiletken malzemelerde atom yapıları nasıldır?

Bir atomun en dış yörüngesinde bulunan bir elektron herhangi bir nedenle buradan ayrılırsa ortama serbest bir elektron çıkmış olur.İçinde oldukça büyük sayıda serbest elektron barındıran altın,gümüş gibi malzemelere iletken adı verilir.İçindeki serbest elektron sayısı iletkeninkinden daha az olan silicon-germenyum gibi malzemelere yarı iletken denir.Plastik,tahta gibi serbest elektron sayısı çok az olan malzemelere ise yalıtkan denir.
 
sorular için teşekurler hocam ama öğrenmek içinde cevablara ihtiyac duymaktayım bu konuda yardımcı olurmusunuz teşekurler :
 

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Mesajlar
930,545
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst