elektrik tüketimi nasıl hesaplanır

Kardes kilojoule diye bi ifade var dikkatini cekerim

Birimler arasindaki degisikligi yaparsan kw nin saatteki tuketim oldugu aciktir

Arkadaşlar,
Evimizde 1 kW gücünde bir elektrikli cihaz olduğunu varsayalım. Mesela 1 kW lık bir ısıtıcı diyelim. Bu ısıtıcıyı siz 1 saat boyunca çalıştırırsanız sizin Elektrik tüketiminiz 1 kWh olacaktır. 100 w lık ampul 1 saat yanarsa tüketim 100wh tir. Bir ay içinde bütün cihazların tükettiği enerjiyi alt alta toplarsanız aylık tüketimi bulursunuz.
Not: wh=watt.saat

Arkadaşlar,
Evimizde 1 kW gücünde bir elektrikli cihaz olduğunu varsayalım. Mesela 1 kW lık bir ısıtıcı diyelim. Bu ısıtıcıyı siz 1 saat boyunca çalıştırırsanız sizin Elektrik tüketiminiz 1 kWh olacaktır. 100 w lık ampul 1 saat yanarsa tüketim 100wh tir. Bir ay içinde bütün cihazların tükettiği enerjiyi alt alta toplarsanız aylık tüketimi bulursunuz.
Not: wh=watt.saat
aynen öyle
elinize sağlık

arkadaşlar merhabalar,

bir sorum var şöyle ki;

mesela bir tv nin üzerinde 176 kw annually yazar bu demek ki yılda 476 kw mi tüketir?
ayrıca bir cihazın üzerinde yazan watt veya kw değeri saat te tükettiğimi dir?

Merhaba.Örneğin no-frost buzdolabı üzerinde 476 kWh/yıl yazıyorsa,bir yılda ortalama tüketilen Elektrik enerjisinin yılla kıyaslanan bir güç miktarıdır.(Enerjinin yılla yapılan bir kıyasıdır) Sonunda saat(h) olduğundan aslında bu değer bir enerji miktarıdır,sadece saate böldüğümüzde iki adet h birbirini götürür,476 kW değeri kalır,bu ise güç değeri olurdu.Ama bu değerde saate değil de yıla direk bölünüp güç değeri saat/yıl (24*365) üzerinden yıllık tüketim (Güç) değeri olarak bize gösterilmiş oluyor.

Birim zamanda yapılan işi (Joule) direk zamana (Saniye,saat gibi) bölerseniz bu cihazın çekeceği güç miktarıdır.(Güç=İş/zaman) Bu formülden;

1 Joule /1 saniye= 1 jolule/sn yani 1 watt olur.Cihazlar üzerinde yazan watt,kW değerleri aslında 1 saatte cihazın harcadığı enerjinin 1 saate bölünmesiyle ortaya çıkmış 1 saatlik güç tüketimi (watt,kW olarak) değerleridir.

Enerji (Birim zamanda yapılan iş) ve gücü (Birim zamanda yapılan işin zamana bölümüyle elde edilen bu sabit değerini) ,bu zaman bazındaki ince ayrımlarına dikkat ederek birbirlerinden ayırt edebilmek gereklidir.Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,673
Son üye
loran laran

Yeni konular

Geri