Elektrik tasarruf cihazı bağladım. Elektrik fazla geliyor dedi...

Konuyla ilgili Odamız tarafından yaptırılan bilimsel çalışmanın sonuçları özet bir rapor olarak EMO‘nun İnternet sitesinde yayınlanmıştır. Çalışma kapsamında piyasada satılan 3 cihaz seçilmiş ve bunların incelenmesi sonucu hazırlanan raporda şu saptamalar yer almıştır:

"-Her üç cihaz da kondansatör fonksiyonu göstermektedir. ...kondansatörlerin, bu cihazların bağlanması öngörülen noktalara tesis edilmesi halinde alınacak sonuç, bu cihazlarla alınacak sonuçtan farklı olmaz, hatta bu cihazların aktif kayıpları dikkate alındığında daha da iyi sonuç alınabilir.

- Bu cihazlar veya kondansatörlerin devrelere bağlanması olayı kompanzasyon işlemi olarak elektrik tesislerinde uygulana gelen yöntemdir. Söz konusu cihazların veya kondansatörlerin tesis edilmesi ile bina tesisatında bağlandıkları nokta ile sayaç arasındaki hatlarda meydana gelen ısınma kayıpları azalmış olur. Hesaplardan (raporda yer alan) görüleceği gibi cihazların kendi kayıpları büyük olduğundan ekonomi yerine ilave aktif enerji tüketimine sebep olmaktadırlar.

- Sonuç olarak bu cihazların aktif enerjiden tasarruf sağlaması söz konusu değildir."

Ne yazık ki bu cihazlar görsel ve yazılı medyada reklamlar yoluyla yer almakta; marketlerde, elektronik ortamda satılmaktadır. Kamuoyunun kandırılmasının önlenmesi amacıyla EMO tarafından Reklam Kurulu ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı‘na başvuruda bulunulacaktır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Herkese meraba. Forumdaki yazılanları okudum ve dayanamayıp üşenmeden üye oldum. Elektrik bilgim fazla yok. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın elektrik tasarruf cihazı tasarruf sağlıyor. İster inanın ister inanmayın. Aldım eve getirip taktım. Aylardır kullanıyorum ve faturam 30'dan 21'e düştü. Gök gürlemesinde bile şarteli kapatıyor. Gözümle gördüm. Çok denedim ve evet tasarruf sağlıyor. Reklam olmasın diye yazmıyorum markasını. İsteyen arasın sorsun anlatayım her şeyi yardımcı olurum 0 505 214 84 68
 
kondansatörlerin gücü kadar güçte bobini paralel bağlayın , sorun kalmayacaktır :)
şaka bir yana , faturanın fazla gelme sebebi , tasarruf cihazı değildir.O ay fazla elektrik harcamışlardır.Tasarruf cihazının en güzel yanı da bu.Aktif tüketimleri çok az olduğundan dolayı , faturanın fazla gelmesine sebep olmazlar .Hatta az gelmesine bile sebep olmazlar.Tek faydası , piyasada sıcak para akışını sağlar

yeni nesil digital sayaçlar kompakt (aktif-reaktif-kapasitif) özellikli artık tasarruf cihazları faturanın çok gelmesine neden olacaklar...Bedaş her yerde digital sayaca dönüştürüyor..
 
Merhabalar, Bencede bu tasarruf cihazları sıcak para akışını sağlıyor,kandırmacadan başka bir şey değil. Akım azalıyor fakat Cos Fi faz açısı yükseliyor.(Kondansatörle yapılanlarda):cool:
 
tasarruf cihazı hiç duymadım.bir alıcının çalışması için belirli bir güce ihtiyacı vardır.bunuda çekilen wata göre sayaç kWh cinsinden yazar.
 
arkadaşlar levent hastanesinde teknik serviste çalışmaktayım.Bu cihazlardan hastanemize 33 adet takıldı 2 ay deneme süresi verildi.tasarruf sağlanmadığı görüldü daha sonra bize 4 bin lira ceza geldi.elekrik idaresinde araştırdığımızda kapasitif elektriği fazla kullandığınızdan yazıldı nedenlerini araştırın dendi ve araştırdığımızda bu tasarruf cihazlarının içinde bulunan kondansatörler kompanzasyon sisteminden bağımsız çalıştığın ve fazla kapasitif kullandığımızdan kompanzasyon üzerindeki değerler - (eksi) gösteriyordu sonunda bunları söktük kompanzasyon üzerindeki değerler normale döndü kesinlikle yalan almayın
 
ya ben anlamıyorum şu tasarruf cihazlarını. tasarruf edecekseniz tasarruflu aletler kullanın gereksiz enerji harcamayın. aktif enerjinin önüne geçemezsiniz reaktif enerji ile de meskenlerin işi olmaz
 
yukarda arkadaşların cihaz içinin resmını gosterdıklerı gıbıyse bu tasarruf cıhazı değıl dıyemeyız eskı tip sayaçlarda yapmaz yeni tip dijital sayaçlarda tasarruf yapar sebebıne gelınce enerjı tasarruflu ampuller 75 khz ile 150 khz arasında frakanslı osilasyonla çalışıyor bu lambalardan geriye sayaca pals gıder bu palsta elektronik sayaçta fazladan yazmaya sebep olur boyle durumda okadar para vermemıze gerek yok yapacağımız tek iş bir 400 volt ac 1-2 mfarad kondansator sayaçtan tesısata gırışte en yakın yere paralel bağlamak eskıden floresan lambalarda balans gırışıne bağlardık floresan lambada titreşımlı yanmasını engellemek için bu benım tahmını goruşum aksıde olabılır ıddıalı değılım enerjı tasarruf cihazına karşıyım hiç tavsıye etmedım para verılmesınede yazık gunah derım
 
kompanzasyon genel olarak yapıldığı gibi ,her bir yükün cos hesaplayıp direkt olarak da cıhazın kendisinede yapılabilinir, bu pahalı olduğundan ,genelde girişe kompanzasyon panosu yapılır. saygılar.
 
Ben yıllardır ne ve nasıl anlatırım diye düşünüyorum hala daha millete anlatamamışız.Tamam Millet anlamıyabilir ama Bizim Bu Tasaruf Cihazı diye takan Elektrikci arkadaşlara ne demeli.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,016
Mesajlar
922,531
Kullanıcılar
451,252
Son üye
mühendis adayı

Yeni konular

Geri
Üst