Elektrik Teknikerliği İçin Yardım İstiyorum

Şu adamın da ağzından elinizde iphone ; kıçınızda beli düşük kot pantalon ; saçlar kirpi gibi jöleli sabah akşam gezin keyfinize bakın gençler lafını çıkaramadık yahu bir türlü ; gençlik bir kere gelir :)

Biz öyle bir dünya görmedik, ultra zengin bebelerinin dünyası onlar. Tekrar dünyaya gelsen ve seçme şansın olsa ultra zengin bebesi olmayı istermiydin desen kesinlikle istemezdim.
Zararlı olan çok kelimesidir Çok fakirlik, çok zenginlik. Hayatta herşeyin dozajını bilerek yaşamak doğru olandır. Orta yol her zaman güzel olandır.

Arkadaşlar ben 19 yaşında EML son sınıf Elektrik Elektronik bölümü öğrencisiyim. Sizce ben lise bittikten nasıl bir yol izlemeliyim?
Neler yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Biryerlerde dayın emmin vs. Yoksa ve dahası yoksulsan cemaatlerlede işin olmaz ise DÜRÜST bir insan isen Okuma. Yasadıgın sehrin en fazla iş yapan elektrikçisine gir. Karın tokluğuna askere gidene kadar çalış. Dönünce yurtdısı yap 3 sene. Ama bak Fazla degil 3 sene . Sonra bi fabrikaya girersin. Aylık ortalama 2 bin tl yeter dersen 1 de hanım alır. Yürür gidersin. En azından hakkın yenmez ve kimsenin vebalınada girmezsin.

Üstüne alınanlar oldu. Düzenlemek zorunda kalıyorum

İş hayatında Yüksekokul okumamak büyük dez avantaj. üstün zeka , şanslı yada 2 sinin olmadıgı yerde dayınız ,emminiz de yoksa bozuk sistemin çarkları arasında yitip gitme ihtimaliniz yuksek ( aksini söyleyen edebi ile söylediği sürece saygı duyarım ). Fakat Dürüst, bilgili bir insansanız ALLAH rızkınızı verir.

Edebiyle ADAM gibi soran herkese açıklama yapılabilir.

Son düzenleme:
Biz öyle bir dünya görmedik, ultra zengin bebelerinin dünyası onlar. Tekrar dünyaya gelsen ve seçme şansın olsa ultra zengin bebesi olmayı istermiydin desen kesinlikle istemezdim.
Zararlı olan çok kelimesidir Çok fakirlik, çok zenginlik. Hayatta herşeyin dozajını bilerek yaşamak doğru olandır. Orta yol her zaman güzel olandır.
Sen akşam yemeğini baya kuvvetli yemişsin abi ; bir mesajından on tane aforizma çıkartabiliyoruz :)

Arkadaşlar ben 19 yaşında EML son sınıf Elektrik Elektronik bölümü öğrencisiyim. Sizce ben lise bittikten nasıl bir yol izlemeliyim?
Neler yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
sen oku güzel kardeşim okumaktan zarar gelmez. Okuyan çalışan illaki alır karşılığını.

Sn @bolubeyi 'ni şimdi daha iyi anlıyorum. O kadar çok dengesiz tip varki böyle asalakların parazitlerin bulunduğu bir ortamda bilgi falan paylaşılmaz.

Bu faydasız parazitler anca gittikleri yerde yedikleri yemeklerin, yattıkları yatakların,ders aldıkları yerlerin fotosunu paylaşmaktan başka birşey bilmezler çünkü paylaşacak bilgileride yoktur !

Son düzenleme:
Oku kardeşim oku bende eml mezunuyum halimden şikayetçi değilim çok şükür -kariyer için değil sadece çok okumuşlar gördük boş sen yinede oku derim okuyanla okumayan bir olurmu okuyunki elin abd lisi ingilizi almanın ruslarin teknolojisine karsı cevap verebilelim muhtaç olmayalım böyle ulkelere bizlere akıllı mühendisler çok lazim.

kusura bakmayın ama kimse birbirini kırsın istemem burada çok iyi bilgiye sahip mühendisler, öğretmenler,teknisyenler,teknikerler var sizlere soru soranların yazılarını okuyorum mesleğin içinde oldukları halde gerçekten sizlerden çok şey öğreniyorlar bende dahil sonuçta bilgi payaşıyorsunuz ALLAH sizlerden razı olsun ALLAH elbette hak edeninde etmeyeninde hakkını verir. o hiç kimseye muhtaç değil .

başka sayfada da yazmıştım. Arkadaşım bu işi yapmayı düşünüyorsan el becerin için iyi bir firmada çalışmanı tavsiye ederim. Ama genç adamsın daha 19 yaşındasın hem oku hem çalış uzaktan eğitim veren üniversitelerin sayfalarını kontrol et. Hem sanırım gelecek sene sınavsız geçişlerin kaldırılacağı söyleniyor, fırsatın varken sınavsız geçiş hakkını kullanarak en azından 2 yıllık MYO gidersin ortalaman tutarsa da sınava girerek 4 yıla tamamlarsın. Uzaktan eğitimi tavsiye ederim hem oku hem çalış. Pişman olmazsın.

Hepinizden çok çok Allah razı olsun. Güzel kardeşlerim benim. Sayenizde kafamda bazı planlar çıkarttım. Sizlerden de gelen bazı tavsiyeler dogrultusunda 2 yıllık üniversite sınavsız geçiş hakkımı kullandım ve başvurumu kazasız belasız yaptım. Lakin kafamda bir soru işareti oluştu. O da şu, Şimdi ben çok varlıklı zengin bir ailenin çocugu değilim tam tersi kıt kanaat zor geçinen bir aileye mensubum onun için üniversitemi şehir dışında okumakla kendi şehrimde okumak arasında gidip geliyorum. Arkadaşlardan gelen tavsiyeler de şehir dışında beraber okumak yönünde diger taraftan bazı çevrelererde benim burda okumam taraftarı o yüzden kafam çok karışık bunalıma bile girdim diyebilirim. Bana bir yol gösterebilirmisiniz icinizde bunu tecrübe edinen var mı hiç. Yazı da biraz uzun oldu kusruma bakmayın hepinize ayrıyeten teşekkürü bir borç bilirim :)

@Fatih KNG kardeş dışarıda okumak kendi başına ayakta durma becerilerini geliştirir. Kendine bir düzen kurma, okul hayatının yanında günlük işlerini de kendi kendine halletmen seni olgunlaştırır kendine güvenini arttırır. Tabi öte yandan bunun bir de maliyet kısmı var. Hem okuyup hemde çalışırsan maliyet kısmında ailene destek olursun.

Forum istatistikleri

Konular
129,833
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan

Yeni konular

Geri