elektrik teknisyeniyim iş arıyorum

elektrikçicüneyt

Profesyonel Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
3,698
Puanları
1,306
Yaş
47
Konum
kocaeli
krizden önce tezmaksan mak.cnc montaj işinde elektrik teknisyeni olarak çalışıyordum.sakarya,istanbul veya yurtdışında iş arıyorum.
 
slm vallahı bende ıs arıyom allah cumlemızın yardımcısı olsun :((
 
amin...bu işler bakalım ne zaman düzelecek?çocuğum olmasa köye yerleşip oturacağım ama ilkokula giden bir oğlum var eğitimi daha iyi imkanlarla görsün istiyorum.yoksa onun geleceğide kararacak...
 
Sayın c.berkan
Sizin yurtdışında bir çalışma durumunuz vardı. O iş olmadımı ?
 
bu yurtdışında çalışan arkadaşlar, dışarda çalışmak isteyenlere bir yol gösterirmi bu işleri nası buluruz nerelere bakmalıyız? neye dikkat etmeliyiz?
 
Yrtdısı calısmak ısteyen arkadaşlar once uluslararası çalışmaları olan turk fırmalarına gırmeleri gerekmektedir. Yada yabancı dılınız cok ıyı ise tamamen yurtdısı kaynaklı fırmalarla ınternet uzerınden gorusmelerde de bulunabilirler. Önemli olan nokta şudur;
Sizi diğer adaylardan ayıracak özelliğinizin olması.
Nedir bu özellikler ?
yabancı dil, iş tecrubesı (uzun soluklu mümkün oldukça az iş değişikliği)

Ben şu ana kadar çok firmada çalıştım demek sizin aleyhinize olur çünkü iş veren tarafından sebatkar olmadıgınız izlenimi yaratır.
Mesleğinizle ilgili aldığınız eğitimler (sertifikalı)
Ve önceki firmalarda yaptığınız üstesinden geldiğiniz işlerin karsıdakını yormayacak şekilde kısa ve öz anlatımı.
Ben çok iş görüşmesinde bulundum ve bu anlattığım durumlara özen gösterdiğim için çok faydasını gördüm. Hatta biraz yaratıcı olun tavsiyem. Yaptığınız işleri fotoğraflarla belgeleyin ve cv nize ek yapın. Bu daha iyi bir izlenim elde edilmesine yarayacaktır.
Ücret konusuna gelince önemli ve çoğu insanın inşallah sormazlar diye içinden geçirdiği bir konudur. Ama mutlaka sorulur ücret beklentisi. Siz düşük ücret istersem beni tercih ederler düşüncesi kar beklentisi içinde olan, insanları kullanmayı seven iş verenlerin tercih sebebidir. İşin kalitesini düşünen bir iş veren ücret konusunda pek takılmaz. Tavsiyem düşük ücret söylemeyin bilgi ve emek bu kadar ucuz olmamalı. İş verenlere nasılsa daha düşük fiyata çalışacak adam bulurum düşüncesi aşılamamak gereklidir. İstediğiniz ücretin miktarı ben bu işte bu kadar iyiyim demekle eş değerdir. Ben bu işte varım demektir. Mantıklı bir işverense karşıdaki bu durumu demekki adam bu işi biliyor kendine güveniyor ki bu kadar istiyor diye düşünür. Daha önceki maaş konularında da belirttim bu husus önemli.
Bunlar kendi edindiğim tecrübelerdir alıntı değildir.

Şuan uluslararası bir türk firmasında çalışıyorum ve ilerisinde tamamen yurtdışı firmalarına geçiş yapmayı hedefliyorum.
Önce alt dalları toplayacaksınız ondan sonra üst
dalları toplayacaksınızbirden olmuyor zaman sabır gayret gerektiriyor.

Umarım istediğiniz işi bulursunuz yıldızınız parlasın ...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,719
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst