Katılıyorum görüşünüze fakat, ben direkt olarak ekonomik durumu neden olarak görüyorum. Nedeni ise tekniker olmama rağmen, iş bulamayıp, kendi dükkanımı kurmak istemem. Ama karşılığında ailemin verdiği cevap hep, 'Saçmalama bu ekonomik durumda iş mi yapabilirsin? Sermaye lazım, Sürekli kapanan arkadaşlarının dükkanlarının örnekleri.' Ben hep korktum. Dediği dönemler 4 sene önce. Ve şuanda teknikerlikten daha çok sevinebileceğim işi yani proje çizim işi yapıyorum 1 senedir. Giden 3 senem var. Ama kendim için bu güzel olay eminim ki bir çok benim gibi mesleğe atılmak isteyip atılamayan insanın başıa gelmitir.Herşeyi ekonomik sebeplere de bağlamak doğru değil çünkü piyasada çok iyi iş yapan meslektaşlarımızda var. Kısa zamanda büyüyüp parlayanlar. Kadere inanmak ve mücadele etmek gerekiyor. Mücadele biterse herşey biter. Mezun olup şantiyedeki ilk işimde 1 usta ve buata guat diyen iki çırakla gün aşırı 3 oda 1 salon 2 adet daire tünel kalıp yapıyorduk adamlar işi yetiştiremiyor şef adam almıyordu, ayağımda çizme üzerimde yağmurluk kalıp yağı içerisinde boru attım, kasa ve buat bağladım. Herkes amelemisin mühendismisin diye kafa yapıyordu. Ben ise adamlara acıdığım için ve bir bina tesisatında borulamanın ne kadar önemli olduğunu bildiğimden dolayı işte problem çıkmaması için maaşımı hak etmek için çalışıyordum. Bu bahsettiğim olayın üzerinden 20 sene geçti, aşırı derecede donanımlı bir teknik eleman değilsen (şuan şartlar çok ama çok daha zor) Masa başında oturayım takım elbise giyeyim devri bitti. Yağın pasın kısaca işin içine girmeyen teknik eleman aç kalmaya mahkumdur.
Katılıyorum görüşünüze fakat, ben direkt olarak ekonomik durumu neden olarak görüyorum. Nedeni ise tekniker olmama rağmen, iş bulamayıp, kendi dükkanımı kurmak istemem. Ama karşılığında ailemin verdiği cevap hep, 'Saçmalama bu ekonomik durumda iş mi yapabilirsin? Sermaye lazım, Sürekli kapanan arkadaşlarının dükkanlarının örnekleri.' Ben hep korktum. Dediği dönemler 4 sene önce. Ve şuanda teknikerlikten daha çok sevinebileceğim işi yani proje çizim işi yapıyorum 1 senedir. Giden 3 senem var. Ama kendim için bu güzel olay eminim ki bir çok benim gibi mesleğe atılmak isteyip atılamayan insanın başıa gelmitir.
Bir mühendis olarak mesleğimle ilgili en çok nefret ettiğim şey teknik bir altyapısı olmayan hasbelkader üst kademelere yerleşmiş insanlarla boğuşmak zorunda kalmaktır . Arıza olur ilk lafları ne zaman yol verilecek , bakım olacak yapmasan olmaz mı , bakım için yapılacak şu iş için şu kadar adam lazım , o kadar çok değil mi azaltsan olmaz mı , malzeme alınacak çok pahalı vs vs vs . Bilimin ve teknolojinin üretilmediği ve tamamen ihraç edildiği üçüncü dünya kafaları diyeceğim @kral kobra abim bozulacak . Bu ülkede resmen mühendisten formenlik yapması bekleniyor . Teknisyen kardeşlerimi bırak ben bile soğudum mesleğimden .
peki bu piyasadaki, önemli teknolojiler, sarf malzemeler Türk markaları olarak üretilebilir mi, ucuza gelmesi piyasanın canlanmasına ve bu tür az adam götür ucuza mal olsun gibi çatışmaları bitirir mi acaba.
birde üretilmeye başlanan basit fiş priz gibi şeyler zaten var ama kalitesi yeterli oluyor mu, tüm Elektrik malzemeleri üretilebilse, Schneider ABB gibi piyasa kullanır mı Türk mallarını..
peki bu piyasadaki, önemli teknolojiler, sarf malzemeler Türk markaları olarak üretilebilir mi, ucuza gelmesi piyasanın canlanmasına ve bu tür az adam götür ucuza mal olsun gibi çatışmaları bitirir mi acaba.
birde üretilmeye başlanan basit fiş priz gibi şeyler zaten var ama kalitesi yeterli oluyor mu, tüm Elektrik malzemeleri üretilebilse, Schneider ABB gibi piyasa kullanır mı Türk mallarını..
Benim kendi düşüncem bir süre sonra hatta şu anlarda bile piyasada işi bilen elektrikçi kaynakçı torna tesviye gibi geçmişin ana mesleklerini bilen çok az kişi kaldı , bir süre sonra bunların daha çok tercih edileceğini düşünüyorum.Arkadaşlar,
Firmamızda staj yapan Meslek Lisesi Elektrik bölümü stajerlerimiz bulunmakta. Kendilerine staj bittikten sonra bu mesleği yapmaya devam edecek misin sorusunu sorduğumuzda, genel olarak yapmayacağım cevabı almaktayız.
Ben şunu merak etmekteyim? Meslek lisesi veya Yüksek okul bitiren teknisyenlerin %80'i kendi mesleğini yapmıyor. Fakat 4 yıllık mühendislik Onlinesbi TutuApp aadhar card okuyan meslektaşlarımızın %90'i kendi mesleğini yapmakta.
Meslek liselerinin eğitim seviyeleri çok mu yetersiz? Mühendislik okuyan arkadaşlarımız çok iyi eğitim aldıkları ve kendileri bu eğitimden yola çıkarak, öz güvenleri yüksek oldukları için mi bu mesleği yapıyor?
Anladığım kadarı ile meslek lisesi eğitimi alan arkadaşlarımızda bu öz güven bulunmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?