elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
Bir tesisat yapsanız bir makine üretseniz veya kursanız bunlar sorunsuz çalışırken kimse sizi sormaz ama bir hata yapsanız devlet bile ceza vermek için teknisyeni arar önce sonra teknik müdür sonra müdür bir evde yangın çıkmadan o evin elektrik tesisatını kimin yaptığını elektrik dağıtım şirketi bile sormazBu mevzu ile ilgili başka bir boyutta başka meslek sahiplerinin yaptığı ve ürettiği şeyler hep göz önünde olurken elektrikçi her zaman yapmadığı veya ihmal ettiği işler sonucu hatırlanır . İşlerin yolunda gittiği arıza olmayan tesislerde hep üretimdeki elemanlar kahraman olur . Bu belkide bütün mekanik ve Elektrik bakım servislerinin kaderi . Hep üretimdeki elemanlar esas oğlan ve jönken , bakım elemanları traştan eleman olarak görünür . Bu durum sadece kuruluş kaidesi ve çalışma nizamı sadece elektrikle ilgili işler yapmak olan dağıtım ve iletim şirketlerinde farklıdır kanımca .
Çok doğru bir tespit yapmışsınız işte bu nedenden dolayı ülkemizde bu meslek değersiz fabrikaya gidersiniz operatör motor bağlar lamba tesisatı çeker inşaat a gitseniz duvarcı boru döşer boyacı kablo çeker priz bağlar.
Eğer ki devlet her evin ve fabrikanın tesisatını proje hazırlandığında doğalgaz tesisatı gibi dokunulamaz diyerek yapsa tesisatın montaj dahil hangi elektrikçi ve mühendisler tarafından yapıldığını kayıt altına alsa inanın bu mesleğin değeri de parasıda artar hepimiz için.
aynı olay bizde de varbakım için yapılacak şu iş için şu kadar adam lazım , o kadar çok değil mi azaltsan olmaz mı , malzeme alınacak çok pahalı vs vs vs