nan0size
Üye
Katılıyorum görüşünüze fakat, ben direkt olarak ekonomik durumu neden olarak görüyorum. Nedeni ise tekniker olmama rağmen, iş bulamayıp, kendi dükkanımı kurmak istemem. Ama karşılığında ailemin verdiği cevap hep, 'Saçmalama bu ekonomik durumda iş mi yapabilirsin? Sermaye lazım, Sürekli kapanan arkadaşlarının dükkanlarının örnekleri.' Ben hep korktum. Dediği dönemler 4 sene önce. Ve şuanda teknikerlikten daha çok sevinebileceğim işi yani proje çizim işi yapıyorum 1 senedir. Giden 3 senem var. Ama kendim için bu güzel olay eminim ki bir çok benim gibi mesleğe atılmak isteyip atılamayan insanın başıa gelmitir.Herşeyi ekonomik sebeplere de bağlamak doğru değil çünkü piyasada çok iyi iş yapan meslektaşlarımızda var. Kısa zamanda büyüyüp parlayanlar. Kadere inanmak ve mücadele etmek gerekiyor. Mücadele biterse herşey biter. Mezun olup şantiyedeki ilk işimde 1 usta ve buata guat diyen iki çırakla gün aşırı 3 oda 1 salon 2 adet daire tünel kalıp yapıyorduk adamlar işi yetiştiremiyor şef adam almıyordu, ayağımda çizme üzerimde yağmurluk kalıp yağı içerisinde boru attım, kasa ve buat bağladım. Herkes amelemisin mühendismisin diye kafa yapıyordu. Ben ise adamlara acıdığım için ve bir bina tesisatında borulamanın ne kadar önemli olduğunu bildiğimden dolayı işte problem çıkmaması için maaşımı hak etmek için çalışıyordum. Bu bahsettiğim olayın üzerinden 20 sene geçti, aşırı derecede donanımlı bir teknik eleman değilsen (şuan şartlar çok ama çok daha zor) Masa başında oturayım takım elbise giyeyim devri bitti. Yağın pasın kısaca işin içine girmeyen teknik eleman aç kalmaya mahkumdur.