elektrik tesisatı çekicem yardım

ALPX

Üye
selam arkadaşlar ben evimize elktrik tesisatı çekcem mutfakta ocak için priz olcak bulaşık makinası için priz olcak buzdolabi için priz olcak kombi için priz olcak tv için priz olcak ve şimdi soruyorum bunların hepsi tek hat üzerinden çalışsa buattan dağatsam sorun olurmu yani sigorta kutusundan faz nötür toprak buattan dağatsam ve bunlara kaç amper sigorta koymam lazım lütfen yardım edin .

Olmaz tabiki de...Mutfağa fırın için ayrı linye ve sigorta, bulaşık makinesi ayrı linye ve sigorta , kombi için ayrı hat ve sigorta çekilmesi lazım. Bir de buzdolabını felan düşündüğümüz zaman 4 linye çekilmesi lazım.

ustam çok teşekkür ederim linye ne demek bilmiyorumda sadece fazı ayrı çeksem bunlara toprağı nötürü buattan alsam olurmu

Kardeşim kusura bakma ama linyeyi bilmiyorsan bu işe bulaşma. Elektrikçiye yaptır bence. 3 kuruş için tesisatı ve aileni tehlikeye atma. Türkiye' de çıkan yangınların 1/3 yanlış yapılan elektrik tesisatlarından çıkıyor.

fazı biliyorum benim demek istediğim sadece fazları ayrı çeksem bunların nötürlerini topraklarıni buattan alsam olurmu diye sordum

yükü bu sefer nötr e bindirmiş Olursun yani aşırı yükte nötr kablosu Isınır

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her linye için fazı, nötr ve topragı ayrı çek.

elektrik toptancısı yanlış bilgi verdi sıkıntı olmaz dedi b32 şofben için b20 aydınlatma için b25 bulaşık makinası b 25 çamasır makinası için sigorta verdi

mutfaktaki buattan 3 X2.5mm antigron yani tek damar olan kablolardan en yakın prize Çekip ondan Sonraki prizlere aynı kablolardan atlama yap 25A sigorta koy sadece kombi için ayrı bir besleme yap ve ona 6A sigorta koy

yalnız eksik yazdın galiba ilk başta ş0hben yoktu O zaten başlı başına bir yük onunda tesisatı ayrı olması gerekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…