elektrik tesisatı çekicem yardım

kafam karıştı iyice ben elektrikçi çagarcam galiba hepsine ayrı kablo çekersem çok kablo gidiyo her bir prize fz nötür toprak sigorta kutusuna gitmesi lazım diyosunuz 5 priz var bayağ kablo lazım .32 şofben için b20 aydınlatma için b25 bulaşık makinası b 25 çamasır makinası için sigorta aldım doğrumudur ?

şohben sigorta kutusuna gelcek ben mutfak tesisatı çekcem şohben ayrı banyodan sigorta kutusuna

4 yrı hat çekeceksın hocam sigorta kutusuna buattan dagıtabılırsın nöturle topraklamayı 2,5 mm kablo çek bır sıkıntı olmaz 16A C tipi legrand yada siemens sigorta al her prize 1 tane tak güle güle kullan

Arkadaşım senin işin biraz karışık ama şunu söyleyecem senin elektrikçi biraz 3 kağıtçı galiba yada işi bilmiyo hiçbir daire aydınlatmasına bak aydınlatma diyorum 20 amper sigorta konulmaz 20A demek 8-10 kw motorun kalkışta çekeceği akım demek senin lambalarda ne kadar yük varki 20A sigorta koyacaksın bak diğer rezistanslı cihazlar için tamamda lambalara 20A olmaz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wzGn26.png

nasıl yapmam lazım söylermisiniz

şekildeki gibi buata 4 faz kablosu gelsem nötürleri buatta birleştirsem olurmu ?

wzGn26.png

nasıl yapmam lazım söylermisiniz

şekildeki gibi buata 4 faz kablosu gelsem nötürleri buatta birleştirsem olurmu ?

alp lutfen bir elektrikci al getir yapsin su isi elektrik ole 3 yorumla yapilacak bir is degil
bu isi yapanlar yillarca okuyor tecrube kazaniyor genede hata yapabiliyor.
guvenlik herseyden once gelir bence

5 prize ayrı ayrı faz nötür toprak sigorta kutusuna götürüyorum 16 amper kullanıyorum doğrumudur ?

uploadfromtaptalk1392542021063.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 15847

Sigorta kutusundan buata 3*2,5 çekmişsin resimde buattanda prizlere 3*2,5 götürmüşsün sence bu doğrumu. Prizlerden çekilecek bütün akımı sigortadan buata çektiğin 3*2,5 e yüklemişsin e ne oldu yine kablonun taşıyabileceğinden fazla akım geçicek bu çizimde.

öner bey teşekkür ederim .malzeme aldığım elektriçide böyle dediydi siz böyle diyonuz diğerleri başka diyo 5 prize ayrı ayri tesisat çekcen 16 amper olcak diyolar hangisi olcak anlamadım

Forum istatistikleri

Konular
129,713
Kullanıcılar
452,426
Son üye
mtnblt1107

Yeni konular

Geri