leventturgut
Üye
Merhaba,
8 daire ve 13 daireden oluşan 2 blokluk, yaklaşık 25 yıllık, toprak hattı dahi olmayan bir sitede oturuyorum.
Yakın zamanda başlayacak olan mantolama (ısı yalıtımı) öncesi elektrik tesisatımızı yenilemeye karar verdik.
Elektrik işinden neredeyse hiç anlamıyorum ancak kabaca yapılacak işler şu şekilde;
*Bina iç aydınlatması yenilenmesi
*Her iki bloktaki elektrik panolarının yenilenmesi
*Bina dış aydınlatmasının yenilenmesi
*Binaya toprak hattı çekilmesi
Sizlerde ricam şudur;
Kaçak akım rölesi gibi panoya ve dairelere ekletmem gerekenler nelerdir?
Panodaki sigortalar için marka ve amper değerleri ne olmalıdır?
Toprak hattı çekilirken dairelere çekilmesi de gerekiyor bildiğim kadarıyla ancak binaya yapılması yeterli diyen birisi karşımıza çıkarsa ne cevap vermeliyiz.
Bunlara ek olarak bir binada elektrik tesisatında neler olmalı?
Ya da yukarıdakilerin hepsini bir kenara bırakıp dikkat etmemiz ve işi yaptıracağımız kişiden talep etmemiz gerekenler konusunda bilgi de verebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz çok değerli. Konunun çok kapsamlı olduğunun farkındayım ancak nereden başlayacağımı bilemedim.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
8 daire ve 13 daireden oluşan 2 blokluk, yaklaşık 25 yıllık, toprak hattı dahi olmayan bir sitede oturuyorum.
Yakın zamanda başlayacak olan mantolama (ısı yalıtımı) öncesi elektrik tesisatımızı yenilemeye karar verdik.
Elektrik işinden neredeyse hiç anlamıyorum ancak kabaca yapılacak işler şu şekilde;
*Bina iç aydınlatması yenilenmesi
*Her iki bloktaki elektrik panolarının yenilenmesi
*Bina dış aydınlatmasının yenilenmesi
*Binaya toprak hattı çekilmesi
Sizlerde ricam şudur;
Kaçak akım rölesi gibi panoya ve dairelere ekletmem gerekenler nelerdir?
Panodaki sigortalar için marka ve amper değerleri ne olmalıdır?
Toprak hattı çekilirken dairelere çekilmesi de gerekiyor bildiğim kadarıyla ancak binaya yapılması yeterli diyen birisi karşımıza çıkarsa ne cevap vermeliyiz.
Bunlara ek olarak bir binada elektrik tesisatında neler olmalı?
Ya da yukarıdakilerin hepsini bir kenara bırakıp dikkat etmemiz ve işi yaptıracağımız kişiden talep etmemiz gerekenler konusunda bilgi de verebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz çok değerli. Konunun çok kapsamlı olduğunun farkındayım ancak nereden başlayacağımı bilemedim.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.