yönetmelikler, kurallar ne kadar saçma oluyor bazen. hani hazırlandıkları tarih, hazırlayan kişiler ne kadar ehil tartışılabilir değil mi? ama şöyle bir şey var. bu yönetmelikleri bizler avrupa standardına uyduralım derken bilmeden de olsa onların hazırladıkları kuralları almışız. (iyi de olmuş)
@GezginN usta da neyi nasıl esnetebileceğimiz düzenleye bileceğimizi belirtmiş. şimdi ben elektrikten anlamadığım için başka bir örnekle 7 prize bir atıfta bulunayım. karayolları taşımacılıkta minibüsler içim 13+1 16+1 vb tanımlamalar vardı. yani bu araca kaç kişi bindirirsin yolcu olarak. taşıyacağın insan (can) sayısıdır bu. neye göre araçtaki koltuk- uzunluk- motor gücü gibi hiç bilmediğimiz anlamadığımız değerlerdir. ama 13+1=14 kişilik bir araca 20 yada 25-30 kişi de bindirebiliriz. taşırız da sıkışıklık ve rahatlığı geçtim. peki bir kaza olduğunda aracın aşırı yüklü olması filan hiç sorun değil. hani lastik patlasın ve bir kaza olsun kaç can burada ölür? ve bunun sorumlusu kimdir? şimdi gelelim 2,5 mm' kesiti olan bir linye hattına ben 7 tane değil de 14 tane priz bağladım. düz kullanıcı her prize birer adet alet taktı (priz bolya) ve bunların çektiği amper 25 amperi de geçti (anlık olarak olsa bile) ne olur???? ben düşünemiyorum. yanan sadece mal olsun da cana gelmesin.
bana lisede öğretilen
Elektrik mantıktır ve matematiktir demişlerdi. 2+2 her zaman 4 etmez değil mi? burada ne yapmak lazım? matematiğin ve mantığın kuralları dahilinde büyütmek lazım. standart dışı kullanım her zaman tehlikedir.
bazı şeylerin kitapları vardır. değişmez ama güncelenebilir. esnetilmezler, değiştirilmezler. içindeki her şey bizler içindir, bizlerin güvenliği içindir.
arızalı ben kitap kullanmam ama okurum. bu arada bir mühendislik fakültesinin kitabındaki matematik hatasını ben buldum ve formüller değişti. tabii kitap değişmedi, benim bulduğum hata güncelendi.