Elektrik tesisatımda sorun var mı?

Merhaba arkadaşlar, apartmanın Elektrik tesisatını 15 sene önce yaptırdık fakat bozulan elektrikli aletler ve ampuller nedeniyle tesisattan şüphe etmeye başladım.

Tabii ki tamirini kendim yapmayacağım fakat en azından sorun olup olmadığını kendim anlayabilir miyim? Not: Eğer gerekliyse, avometrem var.

Merhaba arkadaşlar, apartmanın Elektrik tesisatını 15 sene önce yaptırdık fakat bozulan elektrikli aletler ve ampuller nedeniyle tesisattan şüphe etmeye başladım.

Tabii ki tamirini kendim yapmayacağım fakat en azından sorun olup olmadığını kendim anlayabilir miyim? Not: Eğer gerekliyse, avometrem var.
selamlar hocam
evinizde bozulan cihazlar nelerdir?
kaçak akım rölesi varmı ?
bunların cevaplarını yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım
SAYGILAR

APARTMAN ana panosundaki nötr bağlantı kablosunun gevşek olup olmadığını kontrol ettiriniz bozulan cihazlar düşük güç çeken aletler ise nötr bağlantısından kaynaklıdır

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Lcd Televizyon (tamir edilemez şekilde bozuldu), çamaşır makinesinin kaynatma fonksiyonu, kombi'min ısı ayar fonksiyonu, mutfak el aletleri, sık sık bozulan enerji tasarruflu lambalar ilk aklıma gelenler. Kullandığım diz üstü bilgisayarımın kasasından da zaman zaman ciddi Elektrik akımı kaçırdığını hissedebiliyorum.

Belirttiğim gibi elektrikten hiç anlamıyorum, sadece içime bi kurt düştü danışmak istedim :)

Merhabalar... avometre ile voltajı ölçebilirmisiniz? nötrde sanırım temassızlık olabiliyor.

nötr bağlantısının kontrol edilmesi uygundur.

ve nötr bağlantısı gevşek ise ve zaman zaman Elektrik çarpıyorsa sıfırlama vardır. yani nötrden topraklamaya köprü atıp topraklamayı da nötrden göndermek.

eğer durum böyleyse bunlar sökülüp gerçek anlamda topraklama yapılıp Kaçak akım rölesi takılmalıdır...

ilk yapmanız gereken nötr bağlantısını kontrol ettirmek ve bu esnada sigortayı kapatıp (açıp) elektriği kesmektir.

Nötr oksitlenmesi veya gevşemesi gerilim alçalmasına ve yükselmesine sebep olur...Öncelikle buna bakılması gerekir...

Ayrıca topraklama yaptırıp kaçak akım rolesi taktırın..Bu ikisi elektrikte olmazsa olmazlardandır... saygılar

@KocaeliKlimaci Avometrem var fakat çok basit düzeyde kullanmasını biliyorum, belki tarif ederseniz halledebilirim.

@DGN FRT Eğer kendi başıma yapabileceğim bir şey yoksa bunları elektrikçi çağırıp yaptırırım. Belirttiğiniz noktaları da gelen arkadaşa söylerim, en azından işinin ehli olup olmadığını da anlamış olurum.

Herkesin ortak sorunudur herhalde evinize gelen ustanın gerçekten ne kadar usta ve iyi niyetli olduğunu bilememek.

@KocaeliKlimaci Avometrem var fakat çok basit düzeyde kullanmasını biliyorum, belki tarif ederseniz halledebilirim.@DGN FRT Eğer kendi başıma yapabileceğim bir şey yoksa bunları elektrikçi çağırıp yaptırırım. Belirttiğiniz noktaları da gelen arkadaşa söylerim, en azından işinin ehli olup olmadığını da anlamış olurum.Herkesin ortak sorunudur herhalde evinize gelen ustanın gerçekten ne kadar usta ve iyi niyetli olduğunu bilememek.
slm öncelikle o zaman bir tedaşa haber edin..ana branşman hattında gevşeklik veya oksitlenme var mı diye? gelsin baksınlar zaten ücret almıyorlar..eğer sorun varsa hallederler yoksa elektrikçi çağırıp apartmanı kontrol ettiririsiniz..saygılar....

Teşekkürler, tedaş (bizde uedaş) konusunu araştıracağım.

Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri