Elektrikli gokart yapmayı düşünüyorum.Birkaç soru...

Katılım
17 Kas 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
32
Selamlar. Ben uzun zamandan beri böyle bir proje düşünüyorum. Motorsiklet ve otomobillerden çıkma hurdalıkta orda burda yatan malzemelerle böyle birşey yapmak istiyorum. Çıkma motorsiklet vitesi falan da takmak istiyorum. Yani kısacası içten yanmalı motorlu araçlar gibi bir sistemi olacak debriyaj gaz fren falan. Tabi gaz derken, motor hız kontrollü olmalı. Tek fark motoru elektrikli olacak ve gücü birkaç tane aküyü paralel bağlayarak sağlayacağım.
Tam olarak gokart değil de buggy tarzı birşey yapmak istiyorum.

Ama gerekli bilgileri toplamadan işe başlamak olmaz. Yardımınızı bekliyorum.
-dc motor kullanmayı düşünüyorum. Motor olarak ne önerirsiniz dc-ac
-güç kaynağı için dc-dc çevirici kullanmayı düşünüyorum malum aküler dc, ac ye dönüştürmeye uğraşmayalım diye. Öneriniz nedir?
-Böyle bir sistemin sadece elektrik kısmı ne kadar maliyetli olur sizce (aküler hariç)?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba,

öncelikle ne kadar ağılıkta bir araç olacak, hareket ettirmek
için ne kadarlık güce ihtiyacın olacak ( motor ve akü olarak ), elektrikli motorbisiklet motorları var, yurtiçinde pahalıdır, ama uluslararası alışveriş sitelerinde 35$ civarında, ben bi ara araştırmıştım, kışın projeye başlıycam inşallah gelecek yaz için, yazın vakit olmuyor :)
vites yerine vitessiz motorlarda kullanılan bi sistem var, otomatik şanzıman gibi çalışıyor.
google dan "gokart yapalım" diye araştırırsan çok geniş bir form konusu var, onlarca proje sahibi bilgi alışverişi yapıyor.

malzeme olarak 2.el motorbisiklet alsan ( ikinci elleri 150 TL civarında) motor, fren, şanzıman, akü , iki tekerlek işine yarayacak bi çok şey uygun fiyata gelmiş olur.

projen var mı, şu anda sadece kafanda mı ?

Kolay gelsin,

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.
 
Şu an sadece kafamda. Yazın köye falan gittiğimde ' keşke yapmış olsaydım böyle bir araç şimdi ne güzel kullanırdık şurda' demekten bıktım :D

Cevap için teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,784
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst