etuzuner bu iyiligin cok tesekkür ederim.bu konuda sorularım olacaktır yardımların icin cok minnettar kalırım. ama aslında bu sorum görüntü işleme gibi gözükmüyor elektromanyetik dalga teorisi ile ilgili görüntü sinyalini cözmeye calısıyorum dıgıtal ımage processing ile yakından alakası olamdıgı icin asistanlar dahi bilmiyor...onun icin elektronik forumuna acıyorum mesajları elektornikci arkadaşlar bilirler diye tahmin ediyorum.dedigim gibi sorum genelde görüntü sinyali,elektomanyetik tayf,bir video kamera görüntüyü nasıl işler vs
mesala fourier denilen konuda su ibare yer alıyor fourier dalgaları farklı uzaylara ayırı mesala burdaki uzay kavramını soruyorum fizikte boyut kavramına kadar araştırdım hatta görecelik teorisi örendim ama imgedeki 2-b mantıgını ögrenemedim mesala pikseldeki renk derinligi analog sinyalde nasıl gelir bunu dönüstürücü nasıl cevirir
yani sorularım bunlar imge sinyali nedir videoda ses ile imge sinyali nasıl ayrılır görüntü sinyalinin mantıgı vs ama cogu kaynakta dıgıtal sinyal işlemeye calısırken orda yazıyoki;
hemen z dönüsümü ,fft vs ama bunları bilmeden onları ögrenmem sadece ezberleme olur...
su analog sinyal meselesini cözsem bir problem kalmayacak ses sinyali nedir neyi ifade eder gibi sadece imge,ses,video analog meselesini cözemiyorum...
bu konu genelde imge islemeye girmiyor..cünkü dıgıtal ımage compressing daha yazılımsal bir sey ama analog filtre yapan elektronikciler sanırım anlayacaklardır ne demek istedigimi
sorularım bunlar yani elektronikci arkadaslar desinler problem nedir tam anlamadık saatlerce acıklarım.ama sadece ögrenmek istedigim analog imge sinyali nedir...
etuzuner bu ilginden dolayı cok tesekkür ederim.daha rahat olması icin pmdende mesaj atabilirim...buraya yazdıgım konularda nedense cevap gelmiyor diger bir konumdada sadece bir mesaj gelmisti oda sizden olmustu....inşallah bana cok faydanız dokunur..yine minnettarlıgımı belirterek iyi günler iyi çalışmalar diliyorum
etuzer yukarıda bana önermis oldugunuz "Field and Wave Electromagnetics" isimli kitabı internette buldum ve indirdim elimde birde bu konuda schaumun türkce elektormanyetik kitabı var yalnız türkkce elektromanyetik kitabında vektörler vs anlatılıyoryani elektonik konusu bana lazım olan konu yol dalga bölümü direk amxwellin formülünden baslıyor maxwellin nasıl bir konu oldugundan degil
zaten bu konuda yazlımıs eserlerin cogu ingilizce ben dıgıtal ımage processingi-ımage compressingi yine yabancı kaynkalardan ögrendim.
simdi sanırım sadece yabancı kaynaklara baksam problemi cözecegim sanırım ama buda bayya yorucu oluyor ve hızımı kırıyor .cünkü bu eserler baya teknik yabancı kavramlar iceriyor bu konuda yabancı kaynaklarda bir araştırma yapayım
ama o önermis oldugunuz eserde imge,ses sinyali üzerine acıklamalar bulabilirmiyim acaba ben araştıracagım.bu konuda yine yardımcı olursanız cok sevinecegim...saygılarımla
sorunu sanırım buldum etuzuner bu yabancı kaynakları iyiki hatırlattınız corap sökügü tabiri caizse cözlüyor....bu konuda sırf alanıda yazılmıs o kadar cok eser varki....mesal audio sinyal isleme ile ilgili bir kitab buldum ses sinyallerini adan zye radyo yapımına kadar anlatıyor kısa bir incelemede ön izlenimim bu zaten bende bunu arıyordum aslında işaret işleme elektornişk mühendisliginden cok elektorniğk ahberlesme mühendisliginde kullanılan bir terim hatta bu mühendisligin temeli gibi birsey buldugum pek cok yabancı kitab beni cözüme görürüyor zaten bu gibi konularda türkce kaynak yok imge işlemeye dahi yanancı kaynakalardan calısıyorum....
aşagıda belki bu konuyu incelemek isteyen arkadaşlara yardımcı olur diye bu kitapların adresleri var hatta google booktata signal üzerine araştırma yapınca cıkıyor limkler aşagıdadır...
Real-Time Digital Signal Processing : Implementations and Applications
JOHNWI-1.PDF.rar
Signal processing for ... - Google Kitap Arama
etuzuner yabancı kaynak hatırlatman icin tesekkür ederim