sayın ustam, denizde kum ben de para, hiç sıkıntı yok. her şeyi çözdüm fark edelim ledi yakmak için kaç volt vermem lazım?Magnetron mikro dalgalarla uğraşmayı gerektirir.
Mikro dalgaların her cisimden yansımaları farklı olur. Mikro dalgalarla uğraşmak öyle pahalıdır ki böbrek dalak ne varsa satsan alamazsın.
Ayrıca bu gibi işlerle uğraşmak için binlerce yüzlerce wattlık vericilerden bahsedilmez.
Birkaç wattlık verici ve uygun bir alıcı işin temelidir.
Ancak sadece alıcının yapımı bile servet harcamayı gerektirir.
Teori için 2.4GHz alıcı yapıp, sinyal kuvvetini analog olarak işleyerek bir ledi yakma ile uğraşabilirsin.
Alıcı, temel anlamda bir radyo frekans alıcısıdır.
Kırmızı led için minumum 1.8Vsayın ustam, denizde kum ben de para, hiç sıkıntı yok. her şeyi çözdüm fark edelim ledi yakmak için kaç volt vermem lazım?
Ama efendim dalgalar metalden yansıyor diyorlar. Dış elektron serbest bırakıldığında başka bir iletkene çarptığı zaman yansımıyor mu. Nasıl akım oluşacak ki.Elektronların havadaki serbest yayılımı ancak dış elektronu serbest olan başka atomlara (Teknikte iletken) veya moleküllere intikal etmesi sonucu bu iletkende bir elektron hareketi (Elektrik akımı) oluşmasına sebep olur.
Hocam neden pahalı olsun ki. Benim yapmak istediğim ucuz yollu bir dedektör. En ucuz ve zahmetsiz bu şekilde yapabilirim. Sadece benim için önemli olan bir alıcı devresi. Ama bu yüksek güçte bir vericinin yani magnetronun alıcısı nasıl yapılabilir onu bilmiyorum Elektronik de fazla iyi değilim. Sadece bulduğum devreleri yapabilirim. Kendim bir devre şeması cizemem tasarlayamam. Bir kaç güç kaynağı yaptım ve arıza çözüyorum hepsi bu.Magnetron mikro dalgalarla uğraşmayı gerektirir.
Mikro dalgaların her cisimden yansımaları farklı olur. Mikro dalgalarla uğraşmak öyle pahalıdır ki böbrek dalak ne varsa satsan alamazsın.
Ayrıca bu gibi işlerle uğraşmak için binlerce yüzlerce wattlık vericilerden bahsedilmez.
Birkaç wattlık verici ve uygun bir alıcı işin temelidir.
Ancak sadece alıcının yapımı bile servet harcamayı gerektirir.
Teori için 2.4GHz alıcı yapıp, sinyal kuvvetini analog olarak işleyerek bir ledi yakma ile uğraşabilirsin.
Alıcı, temel anlamda bir radyo frekans alıcısıdır.
Magnetron tehlikeli cihaz.Peki efendim çok teşekkürler cevaplarınız için internette bu kadar bilgiler yok yinede anladığım kadarı ile sizlerden bilgi edindim sağolun. Söylediğim gibi mikrodalgalari 1 aydır araştırıyorum. Nedeni dedektör yapacağım için. İnternetten bayağı bir dedektör devresi var ama Elektronik olduğu için çok zahmetli olduğu için (Çok zahmetli) hem fazla mesafe veya metal bulabilirlik az olduğu için mikrodalga magnetrondan yapmaya karar verdim. 1 aydır araştırıyorum. Yeraltı radarları da magnetrondan sinyal göndererek sinyalin yerin altındaki metalden yansımasıyla alıcıya teması ile çalışıyormuş.
Şimdi dedektör almaya karar verdim ilk başta ama çok pahalı geldi benim için. Bu yüzden en ucuz ve fazla uğraşmadan kendime bir dedektör yapmak istiyorum.
Magnetronun yeraltından yansıttığı sinyali nasıl yakalarım? Bu mikrodalga ile nasıl LED yakarım? Yardımcı olurmusunuz.
Ben uydularda canaklarda kullanilan elemli varya hani LNB işte onunla yakalayıp LNB çıkışına da uydu sinyal bulucu bağlayıp sinyal frekanslarina göre hareket edecektim ama olurmu olmaz mı bilmiyorum. LNB üzerinde 8 GHz 20 GHz yazıyor ama magnetrondan gelecek olan sinyal güçlü bir sinyal. LNB içindeki devreyi bozabilir diye düşünüyorum. Eğer bozmaz ise dalga yeraltından yansır LNB ile yakalar ve sinyal bulucu ekranından frekansı okuyup orada metal var mı yok mu öğrenebilirim.
Veya yansıyan dalgadan bir LED yakamazmiyim. Mikrodalga tasarruflu ampulleri yakıyor ama yeraltında 2 metrede ise metal. 2 metre iniş 2 metre de çıkış 4 metre yapar 4 metreden tasarruflu ampulü yakmaz. Ne yapabilirim. Bir buzzer da olur. Ses calabilir mesela. 850watt gücünde bir mikrodalgayı nasıl bir devre kurup ses veya LED yanmasını gerçekleştirebilirim. Bu magnetrondan ilk defa yapacağım deneyeceğim bu yüzden internette hiç bir bilgi yok. Sadece savunma radarları meteoroloji ve yeraltını okudum hepsinde bu magnetron kullanılıyor. Yeraltı için 2000mhz yani 2 GHz radar kullanılıyormuş ama gücünü bilmiyorum onu yazmamışlar kaç watt olduğunu. Savunmada 90 GHz kullanılıyormuş. Ama kaç watt olduğu yazmiyor hiç bir yerde. Ama tahminimce 850 watt bir magnetron yeraltı için yeterli olacaktır. Çünkü internette satılan dedektorler 100 watt bile değil belki gucluleri de vardır ama 850 watt değildir bu yüzden kesin olur gibime geliyor. Ama dediğim gibi yansımayı yakalayıp ses ile veya LED ile metal olup olmadığı bilgisini öğrenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler
Efendim biliyorum... Ama mecbur en ucuz ve zahmetsiz diye yapmayı düşünüyorum. Şimdi dedektörler 15 ila 20 bin liradan başlıyor. Magnetron trafo ve kapasitörü çıkarttım mikrodalga fırının içinden. Hepsi yaklaşık 1000 TL hadi 1500 TL tutsun. Üç beş de bakır veya alüminyum levhaya verecem. Hepsi bu kadar. Birde alıcı işte önemli olan bu. Nasıl yapabilirim veya nerden temin ederim bilmiyorum. Alıcı önemli.Magnetron tehlikeli cihaz.
Oyuncak değil.
Yer radarı için yüksek güç gerekmiyor. Verici kısmı basit ama alıcı kısmında yüksek hızda çalışan osiloskop lazım onun için. Onlarda çok pahalı
Ayrıca araştırdığım kadarı ile yani arkadaslardan yakın çevreden bu 20 veya 30 bin TL lik cihazlar ise yaramiyormus. Öyle diyorlar ama bilmiyorum. Bende kendim yapmaya karar verdim. Devrelere de baktım internetten ama en kolayı zahmetsiz birde garantili bu yöntem diye düşündüm. Teşekkürler herkeseEfendim biliyorum... Ama mecbur en ucuz ve zahmetsiz diye yapmayı düşünüyorum. Şimdi dedektörler 15 ila 20 bin liradan başlıyor. Magnetron trafo ve kapasitörü çıkarttım mikrodalga fırının içinden. Hepsi yaklaşık 1000 TL hadi 1500 TL tutsun. Üç beş de bakır veya alüminyum levhaya verecem. Hepsi bu kadar. Birde alıcı işte önemli olan bu. Nasıl yapabilirim veya nerden temin ederim bilmiyorum. Alıcı önemli.
Ama yamyam hocam taş maş dedi taş dan da yansır dedi soğudum.
Maden dedektörleri 1970 li yıllardan beri işleniyor. Hatta elektor gibi dergilerde örnekleri de sunulmuştu.Ayrıca araştırdığım kadarı ile yani arkadaslardan yakın çevreden bu 20 veya 30 bin TL lik cihazlar ise yaramiyormus. Öyle diyorlar ama bilmiyorum. Bende
Hani demiştim ya hocam magnetron verici kısım, alıcı kısma da LNB düşünüyorum diye. İşte onu diyorum. Yansıyan dalgalar LNB içindeki devreyi etkileyip bozmasın. Eğer bozar derseniz bunun önüne geçmek için bir Elektronik devre yapayım diyorum yani girisine sinyallerin. Etkilememesi için LNB devresini sinyal önüne (alıcıdan sonra LNB içindeki sinyal okuyucunun önüne) bir devre varmı bildiğiniz, şunu yapabilirsiniz diyeceğiniz bir devre...LNB nereden çıktı yaaf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?