Elektromanyetik spektrum ve radyasyon

Olmaz.
LNB çalışma frekansı 10GHz lerde magnetron 2.4GHz lerde.
Üstelik magnetronu dışarda çalıştırırsan etrafı bol bol kavurur.

Uydu alıcıları digital işlem için tasarlanmışlardır. Bir frekansta bulunan digital veri akışlarını işleyerek görüntü ve ses oluştururlar.
Senin yapmak istediğin şey maden dedektörü olduğu için digital görüntü ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
 
Aslında yapanlar uydu alıcılarını 2.4 GHz de de yaparlar ama yapmamışlar demekki ayrı ayrı yapalimda çok para yiyelim diye. Telefonlar zamanında 2.4 le çalışıyordu. Wifi lerde öyle ama neyse.
Peki 2.4 GHz herhangi bir görüntü veri alıcısı olur mu. Aynı dediğim şekilde yapsak sadece LNB alıcıyı iptal etsek olur mu. PPI ekranla mı olacak illa.
 
2.4GHz teki dalga boyunu hesapla. Sonra bu hesaptan çeyrek dalga anten boyunu bul.
Sonra bu antene parabolik bir yansıtıcı yapmaya çalış. Kazancın en az 60db olmalı.
Tabii ki kafayı sıyırırsan karışmam

Herhangi bir frekans ile bir görüntüyü ya da sesi başka bir yere iletirsin.
Ancak anlamadığın şey görüntü işlemesi konusu.
Sen herhangi bir cisme elektromanyetik dalgalarla görüntü gönderip te geri dönen dalgaları görüntü olarak alamazsın. Buradaki teknik gönderdiğin dalgaların bir cisimden yansıyarak sana geri dönmesi ve döndüğünde ne kadar zayıflamış olduğudur.
Gönderdiğin dalgalar direk yansıyıp sana dönse bile sen göndermiş olduğun görüntüyü geri alırsın. Alınan sinyal seviyesine göre görüntü karıncalanır, bozulur ya da böcüklenir.
Ayrıca burada şu önemlidir.
Hangi frekanslar hangi maddeden ne kadar yansır? Sen 2.4GHz dersin, ama belki de bu frekanstan demirden yansıma daha fazla olur. Veya taşlardan çok sudan az yansıma olabilir. Yansıyan dalgaları alıp işleyeceğine göre, yansıyan dalgaların yansıma seviyesinin ölçülebilmesi gerekmektedir. Bu da doğrudan mikrovoltlar seviyesinde olacaktır.
Mikrovoltlar seviyesindeki yansıyan sinyalleri alabilmek...
1 PARABOLİK ANTENLER.
Bir radar anteni konusunda araştırma yap. Kazancı ne kadar. Yönlendirme açısı ne kadar.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Radar
https://www.radartutorial.eu/06.antennas/!an01.tr.html
Sonra da bu tür antenlerin fiyatlarını araştır.
2 Alınan sinyallerin işlenmesi.
Basit anlamda radyo alıcısıdır. Yansıyan dalgaların şiddeti ve yönü doğrultusunda alınan sinyallerin X-Y olarak koordine edilip grafiğinin çizilebilmesi olayıdır.
 
Anladım. Bilinmeyeni bulma işlemi. Kamera ile çekiyorsun bunu dönüştürüp dalgalar ile iletimini sağlıyorsunuz ama biliyorsunuz neyi göndereceğinizi neyi dönüştüreceğinizi. Ama yeraltında bilmediğimiz bir cismin resmini çizmek zor. Bu dala ne deniyor.
Birde bu ikinci verdiğiniz sitede (gerçi her sitede) dalgaların ışık hızında yayıldığı söyleniyor. Dalga üreteci magnetronu inceledigimiz zaman katot bir flamani çok aşırı ısıtıyor elektronlar açığa çıkıyor ve anot bakır bloktaki cinlayici dalga üretiyor. Peki atom altı parçacıklar ışık hızından hızlı deniyor. Atomu parcaladigimiz zaman hangi dalgalar oluşuyor ise bu biliniyor Gama ışıması veya beta. Bu isimalarin ışık hizindan hızlı olması gerekmez mi. Yani elektronun oluşturduğu dalga hızı ışık hızında ise atomun oluşturacağı dalga hızı daha hızlıdır muhtemelen.
Birşey daha soracağım. Duvardan geçebilme ozellligi şuan da var mı. Veya ışık hızı.
 
Tüm bunlardan anlaşılıyorki elektromanyetik alan radyasyon konusunda proton nötron elektron söz konusu ama gizli bir kuvvet bunu yayıyor.Bu gizli kuvvet yerçekiminden etkilenmeden yayılıyor,tanecikleri de o taşıyor.Bu nedir?Bir hidrojen bombası içindeki aktif hidrojen elemanlarından %1-2 si kullanilinca oluşan güç bir atom bombasından kat kat daha fazla.Şimdi bu minik yüzde oranı ve bilim bu bilinmeyen güçlerle dünyayı yok etmese bari!!!!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…