elektronik devrelerin sürekli yanması

faco48

Üye
Katılım
14 Nis 2007
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir otelin sürekli elektronik devreleri yanıyor. Bu otelin yanında da benzer bir otel var. Bu 2 otel aynı TR dan besli.diğer otelde problem yok.Problem ne olabilir. Bu yıl kompanzasyon panosuda sıfır yaptık.Harmonik bir problem olabilirmi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
harmonik veya topraklama kaynaklı olabilir.güç analizörü ve toprak megeri bunları ölçümlemek için gerekli olan cihazlar.ama pratik olarak harmonik için;frekans ölçümü yaparak ön bilgi edinebilirsin.yada kondansatör üzerinde belirtilen (normal şartlar altında )amperin daha fazla çekmesi gibi. topraklama için de ;nötr ile toprak arasında 1 volt ve aşağısının gözlenmesi.sadece fikir edinmek adına belirtiyorum.yoksa bu iki problemin teşhisi için cihaz şart.kolaylıklar diliyorum
 
elektronik devrenin giriş beslemesi yanıyorsa eger besleme faz/nötr yerine faz/toprak bağlı olabilir bunu kontrol et önce sonra harmonikle ilgilen (kasteddigin aynı linye ye bağlı cihazlar yanıyorsa tabiki)
kolay gele....
 
Benim kanatime göre sorun topraklama sistemindedir.Topraklama konu başlığı altında detayları var.Özet ile potansiyel dengeleme yapman,bütün topraklayıcıları,nötürü,metal donatıyı bir potansiyel dengeleme barası üzerinden birleştirmelisin.Uygun değerde aşırı gerilim iletici de takarsan işlem tamam.
 
kesinlikle harmonikle ilgili proplemın var eger yardım almak ıstersenız bana ulasabılırsınız
 
zaten trafonun yıldız noktası topraklı olması lazım eğer değilse zaten bir yanlışlık var topraklı ise senin toprak direncin on ohmun üzerindedir bunu tesbit etmen lazım bunuda yeni kimyasal maddeler var toprak levhasının olduğu yere döküyorsun yeterli oluyor ve priz topraklamaların bağlımı değilmi onu kontrol et
 
huseyin 357 arkadaşım.Doküman ve referanslarınızı ekleyebilirmisiniz ?
 
Sn.huseyin357,çok merak ettim doğrusu,daha fazla detay öğrenmemiz için yardımcı olacağınızı umuyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,953
Mesajlar
922,042
Kullanıcılar
451,144
Son üye
SudeN1903

Yeni konular

Geri
Üst