Elektronik güç tasarrufu cihazı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

http://www.emo.org.tr/ekler/d62a9e2a74d47e9_ek.pdf?tipi=4&turu=H&sube=0

EMO'nun raporu deneyi ve sonuçları herşeyi açıklıyor. Tasarruf cihazı palavrası aleti yükle devredeyken deney yapılmış olup cihazın aktif güç kaybı DEVE sağladığı tasarruf DEVE'NİN KULAĞINDAKİ 1 tek kıl olduğu ispatlanmıştır. Artık enerji tasarruf cihazı adı altında satılan palavra ürünlerle boşuna vakit kaybetmeyin.

Sivri akıllının biri ben buldum evreka evreka diyorsa bende HODRİ MEYDAN diyorum. Gitsin üniversiteden bu ürün kontularda enerji tasarrufu sağlar raporunu alsın ben o ürünün 1 kuruş para almadan reklamınıda yapacağım pazarlamasınıda yapacağım burdan herkesin içinde söz veriyorum.

BIRAKIN ARTIK ŞU PALAVRA CİHAZLARI. BİZ TEKNİK ELEMANLAR BİLGİSİZ VATANDAŞLARIMIZIN DOLANDIRILMASINI ÖNLEYECEĞİMİZE,ENGEL OLACAĞIMIZA BU ÜÇKAĞITÇILARA PİRİM SAĞLIYORUZ. BUNUN VEBALİ BÜYÜKTÜR YAZIKTIR GÜNAHTIR. BU DÜNYADA YAPTIKLARINIZ KADAR YAPMADIKLARINIZDANDA MESHULSÜNÜZ BUNU UNUTMAYIN SESSİZ KALMAYIN !
 
bende hodri meydan diyorum arkadaşım yanlız cihazı ve çalışma prensibini bilmeden büyük konuşma çünkü büyük lokmayı yutmak zor olur bence araştır ve sonra çamur at.kompanzasyon panosuyla aynı çalışma prensipte çalışan bir cihaz ben kendim denedim ve çamaşır makinasında yüzde 17 tasarruf sağladım inanmayan olursa rahatlıkla ispatlayabilirim.
 

Evde tüketim yok iken , sisteminiz devreden çıkıyor mu?
 

Elektrik sayacı ile deneyenler oldu forumda.Siz ne ile denediniz?Ben tasarruf yaptığınıza KESİNLİKLE inanmıyorum.
 
Bırakın boş işlerle uğraşmayı arkadaşım burda o kadar dil dökülüyor böyle bir iddanız varsa ispatlayın diye.
Bu ve benzer ürünlerin yöneticilerinden 1 tane delikanlı çıkıpta işte bu üniversitenin yada tübitakın raporu buda deney sonuçlarıdır bu ürün evlerde enerji tasarrufu sağlar diyemiyor ?
almışlar ellerine İSO ,TSE kalite belgelerini sertifikamız işte diye dolanıyorlar ortada.
2 ihtimal var;
Bu işleri yapanların içinde hiç delikanlı yok ? yada bu ürünlerin alayı düzmece ?
Bana sorarsanız 2 ihtimalde geçerli ve doğrudur
 

Cihazın çalışma prensibi oldukça net. Kompanzasyon yapıyor. Bunun ne demek olduğunu bilmeyenler zaten foruma hiç uğramasın bile !!!

Evlerdeki elektrikli cihazlarda bu cihazı kullanabilirsin. Ancak Elektrik faturana hiç bir katkı sağlamaz. Çünkü evlerdeki sayaçlar AKTİF ENERJİ'yi ölçer. Kapasitörler ise reaktif enerjiyi düzenler.

Size inanıyorum ama tekniğinizin doğru olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Büyükte konuştum. Lokma da büyük. Hodri meydan, şimdi bana nasıl tasarruf sağladığınızı ispatlayabilir misiniz?
 
1 - Reaktif enerjiye para verilmez
2 - Evde tüketim yok iken cihazın devreden çıkması lazım deniyor

Neden cihazın devreden çıkması lazım? Madem çekilen kapasitif akıma para vermiyoruz o zaman cihazın devreden çıkmasına gerek de yok mu ?

Aslında biraz basit düşünüyor olabiliriz. Evde reaktif güç sayacı yok mu haa ozmn kompanzasyon bi işe yaramazz. Bu kadar basit mi acaba?

Diyelim evde kondansatörler devreden çıkmadı , kendi başlarına bilmem ne kadar kapasitif akım çekiyor , bu akım sayaçtan itibaren kondansatörlere gelene kadar BAKIR hatlar üzerinden gelir. Evet bu kapasitif akım faturaya yansımaz ama bir kısmı bu bakır hatlar üzerinde harcanır. Buyrun size aktif enerji , buyrun size enerji tasarrufu..

Ben de uzun süre "Evde reaktif güç sayacı yok mu haa ozmn kompanzasyon bi işe yaramazz" şeklinde düşündüm fakat durum böle değil.

Evlerde nasıl reaktif güç kompanzasyonu ile tasarruf yapılır konulu akademik çalışmamdan bir parça alıntı:


DİKKAT BU TASARRUF , REAKTİF ENERJİNİN YOK EDİLMESİYLE DEĞİL , BAKIR HATLARDAKİ KAYIPLARIN AZALTILMASI İLE OLUYOR

Yani evde/işte tüketim yokken cihazın kendini kapatması lazım ki bunun için de sensör zorunlu.

Bir cihaz tasarladım eve giren fazdan akımın RMS değerini ölçüyor. Ona göre evdeki tüketime göre ( tüketime göre giriş zamanı ayarlanabilir ) kondansatöleri devreye sokuyor , evde tüketim yok iken devreden çıkıyor. Aslında ideali Reaktif gücün hesaplanması ama bu sistemin akım karakteristiği bilinen bir mekanda yani işyerinde kullanımı da çok etkili olur.
 
Bu nasıl bir akademik bir çalışma? Nerede yayınlandı? Tamamını yayınlarsanız veya referans verirseniz memnun olurum...

Gelelim cevaplarıma,

Bakır kayıpları I^2*R 'dir. Bakırın kendi içi direncinden dolayı oluşur. Bakır yerine altın kullanırsan bu değer düşer. Bakır yerine demir kullanırsan yükselir. Her şey iç direnç meselesidir.

Burada AKTİF GÜÇ harcanmaktadır. Dolayısıyla reaktif güç kompanzasyonu bakır kayıplarını azaltmaz da arttırmaz da... Değişen tek şey hattın yüklenebilme kapasitesini arttırmak olur. Yani kompanzasyonsuz olarak cosFİ=0.5 olan hattan max 100A çekebiliyorsan, kompanzasyon sonucu 120A çekebilirsin. (değerleri kafadan attım)

Reaktif akım hattın yüklenebilmesini kısıtlar. Ama bakır kaybına neden olmaz.
 

aynen katılıyorum. reaktif akımla ısı ortaya çıkartabiliyorsa arkadaşımız bedava ısınmanın yolunu bulmuşuz demektir.
 
anlatamadım , yada dikkatli incelemediniz.

2. Kez anlatayım:

Sorum şu 100 Amper geçen bakır hatta mı kayıp daha çok olur?
Yoksa 130 Amper geçen bakır hatta mı kayıp daha çok olur?

Aslında tasarruf kelimesi reaktif güç kompanzasyonunda değil bu basit soruda gizli....

Deminki yazıda da bunu demek istedim .

Arkadaşlar sadece gelip reaktif enerji komp. gereksiz demeyin..

Aynen katılıyorum diyen arkadaş:
Bakır üzerindeki kayıp nasıl oluşur? Bu kayıp bizi ısıtmaya yeter mi?
Benzer olarak trafo üzerindeki kayıp neden oluşur? trafonun verimi neye göre değişir? Trafonun üzerindeki kayıp ısıtmaya yeter mi ?

Reaktif akım ile ısıtma mı dedim ben Reaktif akım yorumunuz nedir çok merak ediyorum?

Not: Aklınıza takılan noktalar varsa buyrun başlıkta tartışalım , açıklığa kavuşturalım. Buraya yazı bile yazmayanlardan "sallama bilgiler " diye özel mesajlar alıyorum...
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…