Elektronik güç tasarrufu cihazı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PEk bir faydası olmaz diğer arkadaşlar açıklamış zaten durumu.
 
Eh, trafolarda sizce kompanzasyon sistemi yok mu arkadaşlar? Ev beslemesi yapılan şebekelerin trafoları zaten röleli. Sanayi tipi ortamlarda trafolar aşırı yükü kompanzasyona sokamadığı için her iş yerinde kompanzasyon rölesi zaruridir.
yok :S:S sehir şebekelerinde kompanzasyon panosu kullanılmıyor. ayedaşta yaptığım stajda öğrendim bu bilgiyi :(
 
arkadaşlar bu cihaz evde buz dolabı florasan lamba klima gibi cihazlarda aylık değilde yıllık olarak hesaplarsak baya bir katkısı olabilir
 
sayin arkadaslar;
oncelikle sunu belirtmek isterim, evlerimizdeki sayaclar aktif olcum yaptigi reaktif sayaclar kucuk isletmelerde belirli kw degeri asilinca mecburiyeti olan genellikle evlerdede bulunmayan sayaclardir.bahsi gecen sistem ise cosQ degerini 1 e yakinlastirmaya yarayan kapasitif kompansazyondur, ve faydasida vardir (uzun vadede gozlemlenir)hazir almak yerine yapilabilir, evlerdeki faydasina gelince bizim gerilimimiz 220v devreden cekilen akim faz farkina ugramasi bizim zararimiza yani akimin ve gerilimin degerinin ayni fazda olmasi bizim avantajimiz, ulke acisindan ise reaktif gucun kompansazyon ile harcanmasi enerji hatlarinda isinma, jeneratorlerde olumsuzluk gibi etkenlerden, kullandigimiz enerjinin kalitesinin artmasi demektir.
evlerimizdeki bir cok urunun camasir makinasi bulasik makinasi gibi cihazlarin cogunda bu kondansator mecburiyetten zaten var, floresant lambali armaturlerde mekanik balanstli olanlarda genellikle yok, bu tip uzerinde kondansator olmayanlari bizim kendi imkanlarimizla yapmamiz faydali, en uygun olanida bence lokal yapmaktir ki faydali olanda bu, tabii reaktif olayinda sadece enduktif yuklerde yoktur CRT tvler ornegin kapasitif reaktif ozellige sahip olduklarindan turkiyede avrupa icin yapilan CRT tv lerde seri kompansazyon bobini mevcuttur, ne yazikki ic urunlerde bu firmanin tasarrufu acisindan kullanilmamaktadir, yani ilk once alicilarin (yuklerin )ozelliklerini tespit etmek ona gore kampansazyon elemanini o cihazin uzerine baglamak gerekiyor.
bir ikincisi artik bir cok buyuk firma cihazlarin uzerindeki sinyal lambalarinin iptaline basladiki genel olarak dusunce toplamda ki enerji ve yil bazindaki harcamaya dikkat cekiyorlar(orn tvlerdeki stant-by lambalari) arkadaslar ata sozu ile bitiriyorum sinek kucuktur ama mide kaldirir, tasarrufun buyugu kucugu olmaz.
saygilarimla...
 
Piyasada bir çok modelde enerji tasarruf cihaları var. Bana göre hiç birtanesi enerji tasarruf etmiyor. Bilindiği üzere evlerde kullanılan elektrik sayaçları sadece aktif enerjiyi ölçer. Mikro dalga fırınlar, çamaşır makinası, buzdolabı, bulaşık makinası, floresan ve her türlü tasarruflu aydınlatma araçlarının haricinde geri kalan makinaların hepsi şebekeden aktif enerji çeker. Dolayısıyla kaçacak bir yer yok. Tamam eğer piyasadaki enerji tasarruf cihazları bir zamalar buzdolaplarına takılan kapı açık alarmları gibi "Lambayı söndür", "sobayı kapat", gibi insanları tasarrufa yöneltecek gibi özellikleri olmadıkça tasarruf yapabileceklerine inanmıyorum. Akıllı ev ve büroların bir çoğunda özel sensörler sayesinde otomatik enerji kontrolü sağlayan cihazlar hayatımıza daha çok girmediği sürecede tasarruf edebileceğimizi sanmıyorum.
 
Koskocaman kondansatör gözüküyor işte :)
Bildiğimiz standart kandırmaca. Eğer evinizde reaktif sayacınız varsa mutlaka bir tane alınız :p
 
arkadaşlar evde ben bir kaç kondansatörle denedim kondansatörü takınca daha fazla akım çekiyor çıkarınca düşüyor buda daha fazla elektrik harcaması demek oluyor tasarruf falan sağlamıyor yukarıdaki devreye gelince bence kandırmaca bir cihaz .gördüğüm kadarı ile 220 volt giriyor doğrultucu diyotlarla doğruluyor sadece ledleri yakmakta kullandığımız devrelere benziyor
 
vatandaş aktif reaktif gücü bilmediği için kandırılıyor.evet, bu cihazlar güç faktörü düzeltiyor, gerilim dengelemesi de yapıyor ama faturaya bir faydası yok ki...ve de oldukça pahalı.ben de aynen katılıoyorum, evinizde reaktif sayacınız varsa mutlaka alın!!!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,865
Mesajlar
921,120
Kullanıcılar
450,983
Son üye
ishak42
Geri
Üst