Elektronik timer

calyx

Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaslar.

12V 13.7W elektronik bir pompam var. pompa 3 ile 13.7W arasinda calisabiliyor. tabii watta gore hizi degisiyor.
benim amacim bu pompayi 0.8 saniye calistirip 1 saniye durdurmak. bu nasil mumkun olabilir?

http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=25224&criteria=timer&doy=13m7

linkteki gibi bir cihaz alsam ve ustundeki silindir gibi seyleri farkli uf`da olanlarla degistirsem ise yarar mi?
Elektronikten pek anlamiyorum kusuruma bakmayin
Saygilar.
Baris Coskun
Londra.
 
Selam
şekildeki cihazın üzerindeki silindir gibi şeyler kondansatördür.Kapasitelerini(yani uf lerini )değiştirmeniz gerekebilir ya da kondansatörlerin önündeki direnci küçültmeniz gerekebilir.Pulse time adjustable between 0.5 and 5s bu ayarla istediğiniz 0,8 saniyelik çalışmayı sağlayabilirsiniz.
Pause time adjustable between 2.5 and 60s fakat burada bekleme zamanını 2,5 saniyeden aşağı ayarlayamayacağınız için bu değişikliği yapmanız gerekecek.Bizde açık şeması olmadığından sizde de elektronik bilgisi olmadığından bunu yapmanız zor olabilir.Bir de bu kadar hassa değerler için(0,8 saniye) pek kararlı çalışacağını sanmıyorum.
üzerinde 2 tane trimpot var.(biri siyah biri mavi olan,mavide pause,siyahta pulse yazıyor) buradan mavi ile bekleme zamanınız olan süreyi,siyah ile de çalışması zamanınızı ayarlayabilirsiniz.ama belirtilen sınırlar içinde.Bir de pompanın bu kadar sık devreye girip çıkmasının ne kadar sağlıklı olacağı tartışılır.
 
Yanit icin tesekkurler.
Bahsi gecen pompa zaten bu is icin yapilmis bir pompa. Bu konuda sikinti olacagini dusunmuyorum.
Pause icin tasarlanmis kondansatoru degistirsem yeterli oluyor sanirsam. Atiyorum bu kondansator 22 mikro faradliksa ben bunun suresini yariya indirmek icin 11lik mi yoksa 44luk mu kondansator takmaliyim? ya da bunun bir egrisi var da deneme yanilma yontemiyle mi bulacagim?
Lehimleme islemini ben yapmayacagim merak etmeyin.
Bu arada anlamiyorum bu islerden ama calisma prensiplerini biliyorum. Tesisat proje danismanligi yapiyorum, otomasyondan anlarim ama yapmasini bilmem... Onu da bilirsem zaten siz nasil ekmek parasi kazancaksiniz :)
 
sayın calyx;
Bilin ve yapın ne güzel işte,zaten biz iş için londraya gitmiyoruz :) Kondansatörün eğrsi konusunda bir bilgim yok.Zaten kondansatörü değiştirdikten sonra trimpotlarla ince ayarları yaparsınız
 

Forum istatistikleri

Konular
129,165
Mesajlar
923,871
Kullanıcılar
451,516
Son üye
SERDAR ASLAN

Yeni konular

Geri
Üst