Merhabalar;
Zamanında bende teknik liseye gidip daha sonra üniversiteye gidip mühendislik eğitimi almak istemiştim.Ama katsayı problemleri nedeni ve sınav sistemi geregi düz liseye gitmek zorunda kaldım.
Şu anda makine fabrikasında otomasyon sorumlusu olarak çalışmaktayım ve hep aklımdaki düşünce 3 yıl lisede harcadığım zaman olmuştur.Eğer meslek lisesinden mühendisliğe geçseydim daha iyi olacaktı diye düşünüyorum.
Ama ülkemizde okul,üniversite dediğiniz kurumlar artık günümüzün koşullarında yeterli eğitimi ve teknik bilgiyi veremiyor diye düşünüyorum..
Benimde yanıma çalışmak için gelen stajyerler oldu ama açıkçası meslekle pek alakaları yoktu.Bu kendi isteksizlik ve belki yanlış yönlendirmeden oldu.
Sistemde düzelmeler istiyorsak birey ve aile olarak gerçek beceri ve istekler üzerinden eğitime yönelmeliyiz.Ve EĞİTİLMELİYİZ.
Google aramalarında Türkiye neler aramış araştırın, bir internet kafeye gidin nelerle uğraşıldığını görün, bir eğitim sitesine faal olarak katılan kaç üye var ona bakın sonra facebook vs gibi sistemlerin kaç üyesi var ona bakın,
kısacası sorun öğretmeninden-mühendisine,hükümetinden-doktoruna öğrencisinden-çırağına BİZDE...
Nasıl düzelir bilmiyorum.Allah yardımcımız olsun.
ZAMANINDA İBRETLE , HAYRETLE İZLENEN BİR MİLLETİN TORUNLARI(MI?)YIZ.