is verene kendini kabul ettirmek icin ingilizce ogren onu bunu ogren, oyle boyle bir işe gir. Sonra Sabahtan akşama kadar koştur, colugunla cocugunla ilgileneme, sosyal hayatın olmasın.. Bunun üstüne az maaşla yetin.. Yeniden öss ye gireyim dış hekimliği için 1 sene deli gibi çalışayım diyorum.. Tek düşündüren ordan da mezUn olunca olacak yaş 30.. Çok kafam karışık yardım edin lutfen
Öncelilkle her fakülte mezunu kamuda müdür olmaz, zaten memurlukların bir çoğu fakülte mezunudur. Belli bir süre yi doldurunca olunabilir. Mühendisler yükselme olanığı yüksek olduğundan bu mevkilere gelme ihtimali vardır. Bazen eleman eksikliğinden görevlendirme yada vekaletten müdürlüğede bakılabilir yeni giren kişi.
Sevgili arkadaşımızın ne istediği tam olarak anlayamadım, özel sektör yani piyasada çalışmak derken sosyal hayatın olmaması ve zorluklarından çekiniyor, kamu sektörüde çok monoton diye istemiyor. Tamam teknik elemanın çalışma şartları çok hoş değil ama vellakin her işin bir zorluğu var ve her işin bir tersliği var. Diş hekimliği şartları daha mı cazip. Diş hekimi olununca daha farklı bir hayat mı olacak? Ah sağlıkta para var o yüzden istiyorum dersen, diş hekimliği yerine biraz daha kas tıpa gir her şey yaver giderse 35 inde uzman doktor olursun. Öncelikle okulunu bitir. İstediğin idealin neyse onu yap 30 yaş özellikle sağlık sektörü için öyle büyük bir yaş değil. Tek tavsiyem daha deneyimin olmadığı konularda peşin fikirli olma.Monoton diye tabir ettiğin komuda ki sosyal hayatı ben 7 yıl piyasada yanına bile yaklaşamamıştım.
Öncelikle mühendislik birimleri arasında elektrik mühendisliği en itibarlı olanlarındandır. Ama sonuçta genel olarak mühendislik ülkemizde her geçen gün değeri geriye gitmekte. Lise döneminde kapasiteli öğrencilerin büyük bölümü malesef mühendisliği seçmemekte. Üretimin sanayinin gelişmemesi ve her açılan üniversitede şişirilen kadrolar mühendisliği bu hale getirdi. Tıp doktorunun, bir diş hekimin hatta bence mühendislik ile kıyaslanmayacak olan eczacının sosyal statüsü ve itibarı mühendisin çok üstünde. Toplumda bu çok net olarak belli. Hatta ve hatta fizik tedavi bölümü mühendislikten daha popüler durumda. Mühendisten istenilen ile verilen arasında çok büyük dengezilikler var. Her meslek mensunbuna sorsan halinden şikayet eder. Doktora sorsan sıkıntılarını sayar, diş hekimine sorsan yakınır, hatta çalışma şartları çoğu mesleğe göre avantajlı olan öğretmenlerde çok yakınır, hepside görece olarak haklıdır. Bence bu meslekler arasında çalışma ve ücret şartları bakımından en kötü durumda olanda mühendislerdir. Her meslek sahibi halinden şikayet ederken mesleğinin ona sağladığı avantajları görmezden gelir.
Konumuza dönersek, mühendis olarak çalışmak ve düşük ücretlerle debelenmek yerine diş hekimliği gibi kendi işinin patronu olabilmek istiyorsun. Yerine görede daha iyi ücret kazanma şansın var. Sonuçta mantıklı gözüküyor ama en mantıklısı 3. sınıfa geldiğin ortamda okulu bitirmen ve tekrar istediğin bölüme girmeye çalış. Bu arada yapı denetim gibi yerlerde işe gitmeden asgari ücret seviyesinde gelirin olur, 2. bölümünü okurken bir harçlığın olur ve sigorta priminde ödenmeye başlar. Biliyorsun yeni sgk düzenlenmesinde bu da artık önemli bir konu oldu. 30 yaş sağlık sektörü için çok geç bir yaş değildir ancak seçiceğin ikinci mesleği tüm yönleriyle araştırmalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?