elk müh. son sınıfım bu işten vazgeçmeyi düşünüyorum

elektrik mühendisliği zor bir bölümdür, buraya kadar gelip te dişçiliğe heveslenmeniz enteresan, doğrusu 3. sınıfta bölümün zorluğundan bende bıraksammmı diye tereddüt etmiştim ama verdiğim emeğe acıdığımdan bırakmadım. bir başka gariplik te kamuyu monoton olduğu için özeli ise ağır olduğu için tercih etmemeniz.


Öncelikle şunu belirtmek isterim, bölümün zor olması veya çok emek harcamam birşey ifade etmiyor,çünkü aslında okulda bişey öğrenmiyoruz. Ne öğreniliyosa sahada. Bu en azından sadece derslerini vermiş birisi için geçerli bir durum. Suan son sınıfım, okulun bitmesine 3 ay var. Su halimle piyasada hiç bir isin ucundan tutamam ki bu yükümlülüğü de bana vermezler. Ve benim gibi nice arkadaşlar var .. 4 yılını okulda harcamış birisi için garip bir durum değil mi?
Kamu monoton, özel ağır, ikisini de tercih etmiyorum evet. Burdaki çelişkiyi şöyle düzeltebilirm, kamuda günümün 3'te birini boş boş geçirmekten yada özelde köle gibi çalışıp kendimi sevdiklerimi unutmaktan ve sinir stresten sağlığımı bozmaktan bahsediyorum. Zordan kaçmıyorum dikkat edin lütfen, az çok zorluğun ne olduğunu yaşayarak öğrendim, zorluklar geçilmeden başarıya ulaşılamaz zaten.
Bu yazdıklarımdan mesleği bırakmayı kafaya koymuş gibi görünüyorum ama değil, birisi olumlu birşey söylese yada önerilerde bulunarak istediklerime ulaşabileceğim bir yol gösterse devam edeceğim..
 
merhaba ben bır universitedeelektrik elektronik bölümü teknikerı ıken emeklı oldum:)bır yorum yazmıştım bıraz acelecı davranmışım mesleğı sevmedığınızı duşunerek yazmıştım ama oyle değilmış siz ufukta işik arıyorsunuz :)bu meslekte neler yapılabılır nelerı yaparım onu tartışmaya açtınız:)yanılmıyorsam ama geç kalmış olsanızda bu meslek bahsettığınız gıbı dişçilikle fılan kıyaslanmaz elalemın ağiz kokusu iki günde o meslektende soğutur:)sızın yapacağınız iş kendı işinizi kurmak tahmınım ama onun içinde tecrube şart 4 yıl geçtı bir dort yılda tecrube için harcaman lazım veya kpss ye gırıp kamuda memur olmayı tercıh edeceksın:)mesaı boyunca ya chat yapacaksın yada önune koyacaklar günde bırkaç dosya akşam edıp evıne döneceksın:)ben sızın yerınızde olsam birinci yolu tercih ederım siz neden kamuda çalıştınız dersenız:)ben diplomayı çalışırken okula devam ettım 40 yaşinda aldım emeklıyım ama daha elektronik uzerıne çalışıyorum projelerım var piyasaya pazarlıyorum okadar iş varkı piyasada yeterkı iş yap bıraz kiskandırsam ayıpmı etmış olurum:) yaş 57 elektronik cihaz üretımı yapıyorum yapmakla kalmıyor pazarlamasını montajınıda yapıyorum emeklı arkadaşlar var kahvelerde ver kızı al papazı piştırık oynuyorlar:)arada bır takılıyorum beceremıyorum oyun oynamasını sıkılıyorum umarım ufukta işik oluştu başarılar dılıyorum
 
bence diplomanı al, kpss ye çalış. iyi bir kuruma yerleşirsen, kendini geliştirme açısından rahatlık açısından iyi olur senin için.
 
ağlıcaksan bırak kareş bence....
 
​Ümitsizliğe sebebiyet veren etkenleri yok et. Daha kestirme.
 
Bence elindeki imkanların ne kadar değerli olduğunu biraz düşün istersen, ve hatta şükret. Biraz düşün senin yerinde olmak isteyen türkiyede ne kadar insan vardır. Sen çalıştıktan sonra, çaba gösterip kendini kanıtladıktan sonra, sosyal statüde gelir iyi bir yaşamda. Sen yeterki ümidini yitirme kardeş. Bak ben sana kendimden örnek vereyim, ben marmara üni.de teknik eğitimde okuyorum, mezun olunca makina öğretmeni olarak mezun olucam. Sonuçta ben sınava girerken zaten gelebileceğim en iyi yer orasıydı, çünkü ben meslek lisesi mezunuyum. Ne olucak şimdi, tek çarem KPSS'YE girip 80-85 yapıp, bir ihtimal çaresiz atanmayı beklemek. Ki bizim bölüm yılda 10 kişi ya alıyor, yada almıyor. Eee olmadı piyasada allah ne verdiyse teknisyen statüsünde 750-800' akşama kadar işbaşında çalışıcam. Durum böyle. Ama bende istemezmiyidim, statüm iyi olsun, maaşım, mevkiim iyi olsun. Sonuçta bende 4 sene okulda dirsek çürütüyorum. Ana-babamın harcadıkları paraya ömür boyu acıyıp vicdan azabı çekerim sonunda teknisyen muamelesi görüp çalıştığım için. sonuç olarak bende çoook isterdim bir makina mühendisi olmayı. Hem bu dünyada kim kime hesap vermeden emir alıp vermeden çalışıyor ki, kandırmayalım birbirimizi şimdi burda. sektörün, dünyanın düzeni bu. Herkes ister home office'de (evinde) çalışmayı, ama herkes evde çaılşsa sokakları kim süpürür temizlerdi düşünsene, elektirik hatlarını kim onarır. araçları kim tamir ederdi değilmi. Derdin ingilizceyse korkma bence, ben teknik eğitimliyim ve hala okuyorum ama şu an ingilizce kursunada gidiyorum. Eee iş gelecekse fedakarlık etmedende iyi bir gelecek kazanılmıyor. Neyse seninde yolun açık olsun, ama dediğim gibi mesleğin çok güzel bir meslek ve kıymetini bil değerlendir derim ben sana. Biraz sık kendini ingilizceyi aradan çıkar sonra piyasa seni kapar zaten merak etme. asıl ben ne yapacam onu bilmiyorum ya , benim durumumda pek iç açıcı değil ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
 
Kardeşim anladığım kadarı ile ters giden işlerden dolayı hem işinden hemde okulundan biran soğur gibi olmuşsun.Aman dikkat bunlar bir hayat boyu karşına çıkar,pes etmek yok.Okulu bitirme kararı vermişsin iyi yaparsın.Büyük şehirlerde hayatın nabzı yüksek atar ama Anadoluda bir şehirde diploman ile çok rahat işyapar geçinirsin ailenede vakit ayırırsın.Karamsarlığı üzerinden at senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var elektrik mühendisi diploması sahibi olup iş kurmak isteyen,olaya pozitif bak yüzmüş kuyruğuna gelmişsin
 
Kamu monotonmuş, günün 3 te biri boş geçiyormuş yada chat yaparak geçiyormuş, geçin bunları ağam babam. Emeklilik yaşı 65 yani nah çalışırsın 65 yaşına kadar. Kamuya girme ihtimali olupta özeli seçene ve tavsiye edene bir yerlerimle gülerim. Özelde uzaman yardımcılığı 4.500-5.000 lira arasına gelen kurumlar var mühendis için. BTK alımları , merkez bankası, kalkınma ajansları vs. hep böyle en kötü 3 bin lira maaş alıyorsun. Her türlü sosyal hakkında var.

Arkadaşın derdi para, mühendislikte bu parayı kazanamayacağını düşünüyor olay bu. Ben olacağı söyleyim arkadaş okulu bitirecek daha sonra kpss ile mühendis olarak atanacak.

Şu konuyada bir göz atın
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-yardimlasma/56592-memuriyetle-ilgili-soru.html
 
Son düzenleme:
Entrasan yorumlar var, herkes kendine göre haklıda. Bende mühendislerin chat yapma olayını ve her isteyenin sanki kpss le hemen atandığı gibi kanı rahatsız etti. Kamuda mühendisler chat yapar boş işlerle uğraşır diyenler var, bende diyorum o kadar boş işler ve chat için haftasonları ve bayramları iş yerimizden ayrılamıyoruz??? Şantiyede çalışırdım o sırada teknisyen arkadaşlara göre ofiste bilgisayar başında chat ve facebook ta paylaşım yaparlardı mühendisler, yoksa ataşman çizimleri ve proje hakediş düzenlemek olur muydu hiç? Kamuya girdik yine teknisyen ve teknikerlere göre chat yapıyoruz yoksa bütün gün bilgisayar başında bir insan ne yapabilir ki???? Zaten kamuda bir tek mühendis boş boş zaman geçirir, ikitisatçısı, işletmecisi, avukatı, doktoru, vs. kamuda emeğini harcar serseri mühendiste boş boş chat yapar bide üstüne 3 bin tlde alır. Ne demek istediğimi anladınız umarım. Kamuda mühendis vezne memuru değildir. Öyle göstermeye çalışanların söylediklerine değil yaptıklarına bakın!!! Her zaman dediğim gibi yapmayacağınız yada yapamadığınız şeyleri başkalarına tavsiye etmeyin.Samimi olun...

İkincisi KPSS ye girip atanmak o kadar kolaydı ki, diğer seçenekleride değerlendirin havası var. Kamuda iyi bir yere atanmak 90 puanlar, bir kaç sene sonra 92-93 puanlara çıkacaktır. Size kpss ile atanıp devlette çalışmayı küçük ve basit gösterenlere, işsizlik ,ekonomik kriz, iş baskısı , haftada 60 saat çalışma ve asgari ücretten sigorta gibi terimleri sorun. Artık zaman tanıdıkla sınavsız kamuya girme devri değil, bir uçunda cepte emeklilik yapılan çalışmada özel sektör değil.

Üçüncü kamu monotonluğu, emin olun o monotonluk bile nimettir, haftanın 7 günü çalışılan yıllık izinsiz bir şantiyeden kamuya geçtiğinizde o monotonluk sizi cennettesiniz gibi gelir. 10 yılı aşkındır mühendisim bunun ilk 7 yılı özelde çalıştım hangi alanda çalışanlar daha sosyal ve aktif derseniz, emin olun kamuda çalışan insanlar daha sosyal ve daha aktif çünkü vakitleri var, siz o monoton iş hayatı diye tanımladığınız o adamlar hafta sonları tracking, paintball, kayak vs. etkinlikler için gruplar oluşturup etkinliklere katılıyor. Kurumlar arası futbol, basketbol, turnavaları zaten söylemeye değmez. İş ve özel hayat dengesi kamuda çok rahat sağlanır. Özelde çalışanların yüzde kaçı bu etkinliklere katılabiliyor, İş çıkışı spor merkezlerine gidebiliyor. İş çıkışı hem yemek yiyip hem sinemaya gidip saat 21 de evinde olabilen kaç özel sektör çalışanı vardır???? Haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6-7-8 ne verdiyse yapılan bir çalışma monoton değil midir? Hangi monotonluğu tercih edersiniz?????

Konuyu açan arkadaşımız en azından geleceğini şimdiden düşünüyor ve ona göre geç kalmadan hayatını yön vermek için ne yapması gerektiğini karar vermek üzere. Emin olun şu okul bitsin arkadan askerlik çıksın, sonra gireriz bir işe kendimiz geliştiririz bir yerlerde müdür amir oluruz-5-6 bin tl ler cepte olur diyen meslektaşlarından daha iyi durumdadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,228
Mesajlar
934,567
Kullanıcılar
453,427
Son üye
Selamıcukur

Yeni konular

Geri
Üst