Entrasan yorumlar var, herkes kendine göre haklıda. Bende mühendislerin chat yapma olayını ve her isteyenin sanki kpss le hemen atandığı gibi kanı rahatsız etti. Kamuda mühendisler chat yapar boş işlerle uğraşır diyenler var, bende diyorum o kadar boş işler ve chat için haftasonları ve bayramları iş yerimizden ayrılamıyoruz??? Şantiyede çalışırdım o sırada teknisyen arkadaşlara göre ofiste bilgisayar başında chat ve facebook ta paylaşım yaparlardı mühendisler, yoksa ataşman çizimleri ve proje hakediş düzenlemek olur muydu hiç? Kamuya girdik yine teknisyen ve teknikerlere göre chat yapıyoruz yoksa bütün gün bilgisayar başında bir insan ne yapabilir ki???? Zaten kamuda bir tek mühendis boş boş zaman geçirir, ikitisatçısı, işletmecisi, avukatı, doktoru, vs. kamuda emeğini harcar serseri mühendiste boş boş chat yapar bide üstüne 3 bin tlde alır. Ne demek istediğimi anladınız umarım. Kamuda mühendis vezne memuru değildir. Öyle göstermeye çalışanların söylediklerine değil yaptıklarına bakın!!! Her zaman dediğim gibi yapmayacağınız yada yapamadığınız şeyleri başkalarına tavsiye etmeyin.Samimi olun...
İkincisi KPSS ye girip atanmak o kadar kolaydı ki, diğer seçenekleride değerlendirin havası var. Kamuda iyi bir yere atanmak 90 puanlar, bir kaç sene sonra 92-93 puanlara çıkacaktır. Size kpss ile atanıp devlette çalışmayı küçük ve basit gösterenlere, işsizlik ,ekonomik kriz, iş baskısı , haftada 60 saat çalışma ve asgari ücretten sigorta gibi terimleri sorun. Artık zaman tanıdıkla sınavsız kamuya girme devri değil, bir uçunda cepte emeklilik yapılan çalışmada özel sektör değil.
Üçüncü kamu monotonluğu, emin olun o monotonluk bile nimettir, haftanın 7 günü çalışılan yıllık izinsiz bir şantiyeden kamuya geçtiğinizde o monotonluk sizi cennettesiniz gibi gelir. 10 yılı aşkındır mühendisim bunun ilk 7 yılı özelde çalıştım hangi alanda çalışanlar daha sosyal ve aktif derseniz, emin olun kamuda çalışan insanlar daha sosyal ve daha aktif çünkü vakitleri var, siz o monoton iş hayatı diye tanımladığınız o adamlar hafta sonları tracking, paintball, kayak vs. etkinlikler için gruplar oluşturup etkinliklere katılıyor. Kurumlar arası futbol, basketbol, turnavaları zaten söylemeye değmez. İş ve özel hayat dengesi kamuda çok rahat sağlanır. Özelde çalışanların yüzde kaçı bu etkinliklere katılabiliyor, İş çıkışı spor merkezlerine gidebiliyor. İş çıkışı hem yemek yiyip hem sinemaya gidip saat 21 de evinde olabilen kaç özel sektör çalışanı vardır???? Haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6-7-8 ne verdiyse yapılan bir çalışma monoton değil midir? Hangi monotonluğu tercih edersiniz?????
Konuyu açan arkadaşımız en azından geleceğini şimdiden düşünüyor ve ona göre geç kalmadan hayatını yön vermek için ne yapması gerektiğini karar vermek üzere. Emin olun şu okul bitsin arkadan askerlik çıksın, sonra gireriz bir işe kendimiz geliştiririz bir yerlerde müdür amir oluruz-5-6 bin tl ler cepte olur diyen meslektaşlarından daha iyi durumdadır.