EM231 Analog Modül Sorunu...

crimer

Üye
Katılım
26 Mar 2010
Mesajlar
10
Puanları
1
Selamlar,

test amaçlı kullandığım siemens marka cpu214 plc ve EM231 analog modulü var.

EM231 analog modül ile ilgili sıkıntım var bir türlü çalıştıramadım 24v verdiğimde hiçbir led yanmıyor enerjisini kestiğimde EXTF ışığı yanıyor cpu yu beslediğim hattan besliorum modülüde nasıl çalıştığı hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.. teşekkürler.

EM231 AI 3*12 BİT
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yanılmıyorsam analog modül programlanmadan ışıkları devreye girmiyor diye biliyorum
 
EM231 de herhangi bir programlama işlemi yapmanız gerekmiyor. Girişi 0-10 V kullanacaksanız A+ ( yada diğer kanallar için B+,C+,D+) ile A- arasına uygulanan gerilimi PIW0 (diğer kanallar için PIW2,PIW4,PIW6) dan 0 ile 32000 arasında değer olarak görürsünüz.

Akım girişi olarak kullanacaksanız A+ ile RA yı kısa devre edersiniz ve A+ ile A- arasından geçen akımı (0-20ma ) PIW0 dan 0 ile 32000 arası değer olarak görürsünüz.
 
şuan yeni farkettim view > component > system blocks a girdiğim de em modul yok diyor analog giriş seçimi aktif değil .. sanırım cpu214 desteklemiyor vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. teşekkürler.
 
desteklemiyor diye bi şey yok. O CPU analog modülleri destekler. Ancak sizin kullandığınız CPU ve analog modülün tam kodlarını yazarsanız iyi olur. Çünkü anladığım kadarıyla 3 girişli modül kullanıyorsunuz ve bu sadece eski tip modüllerde olan bir şey.
bağlantısını ve CPU dan çıkan "m" ve "L+" yı doğru bir şekilde bağldığınızdan emin olun.
Koılay kolay bozulmaz modüller ama gnde arızalı olabilir.
 
tekrar kontrol ettim bağlantılar doğru ,

analog modül üstünde yazanlar

6ES7 231-0HC00-0XA0

AI 3*12 BIT
 
eğer enerji varken cpu ile modül arasındaki kabloyu söküp taktıysanız veya alttaki swichleri enerji varken değiştirdiyseniz analog modül veya cpu bozulabilir diye biliyorum bu tür bişey yaptıysanız modül arızalanmış olabilir.
 
PLC den analog girişlerden herhangi bir değer okuyabiliyorusun ?
AIW0
AIW2
AIW4
gibi alanlardan herhangi bir değer var mı ? Led e aldanıpda çalışmıyor sanmayın. analog giriş için kullanacağıonız basınç, sıcaklık vs. neyse aleti bağlayıp yukarıdaki alanları bi kontrol edin ..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,194
Kullanıcılar
451,754
Son üye
vedatsever5454

Yeni konular

Geri
Üst