EMO dan PLC kursu almak için mühendis olmak lazımmış

greenyucel

Üye
Katılım
2 Şub 2009
Mesajlar
757
Puanları
31
Evet arkadaşlar başlıktada okuduğunuz gibi plc kursu almak için EMO yu aradım ve bana denilen mühendis olmanız gerekli denildi mühendis işiymiş plc işi :mad:
3 yıl elektrik 2 yıl elektronik olmak üzere bende 5 yıl teknik eğitim aldım ve bizzat sahada uygulamalı olarak çalıştım. Benim neyim eksikte öle 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyorum?
Arkadaşlar araştırdım soruşturdum bu kurslar hep istanbulda oluyor. İstanbul SIEMENS ten fiyat aldım yazılan rakamı görseniz dudak uçuklatır. Kalacak yerdi yemeydi içmeydi ulaşımdı onları katmıyorum bile. Ankarada bu eğitimi alabileceğim birileri yada bir kurum kuruluş yokmudur? Amacım sertifika almak değil amacım plc yi öğrenmek.
 
EMO Teknik elemanları küçümsediği için bu şekilde size cevap vermemiştir,EMO Üyeleri mühendis olan bir meslek kuruluşudur,yetki ve sorumlulukları yasa ve yönetmenliklerle belirlenmiştir.Ülkemizde sadece EMO yoktur,Makina müh.Odası,Mimarlar Odası vb...... odalar çoktur. Oda nimetlerinden faydalanabilmek için üye olma şartı vardır,Üye olacak kişi önce odaya giriş kaydını yaptırır ve her yıl için aidatını ödemek zorundadır.Size oda elemanları tarafından verilen cevap bu nedenlerden dolayıdır.Yoksa PLC ögrenmek ve ögretmek kimsenin veya bir kurumun tekelinde değildir.EMO hakkında bu şekilde düşünceye sahip olmanıza bir mühendis olarak üzüldüğüm için açıklamak gereğini duydum. Size PLC ögreniminizde başarılar dilerim.
 
merhaba arkadaşım bence zamanın varsa interneteki temel seviye notlarını biraz karıştır ve kendine bir plc satın almanı öneririm .Böylece istediğin zaman hayalindeki programı yazma şansın ve görsel olarak uygulama sansın var yanlız biraz kurcalaman gerekiyor.
 
Değerli arkadaşlar PLC kursları kimsenin tekelinde değildir. Her tarafta kurs var, forumu biraz incelerseniz.

Çok şükür ki biraz çaba sarfeden herkes öğrenebiliyor. Yoksa birilerinin tekelinde olsaydı :D
 
Biraz çabadan fazlasını gösterdim ama öğrenemedim, bence elinizin altında oynayabileceğiniz bir düzenek olması lazım. Ayrıca kimse programı vermek istemiyor, demo lar bir işe yaramıyor vs. sonunda PLC işi yapan bir yerde çalışmıyor iseniz bence zor, ıvırı zıvırı bisürü şey var basit ama pratik yapmadığınız için kalıcı olmuyor.
 
Ben elektrik Mühendisi olmama rağmen şahsen odaya çok kızıyorum ve son derece karşıyım. Bu yaptıkları uygulamayı da kınıyorum. (Ben de odaya üyeyim ama mecburiyetten)

Şunu yapabilirlerdi,

Tamam kardeşim gel ama üyeye ücreti şu olmayana şu diye bir yol izleyebilirlerdi. Gerçekten de ayıp etmişler.

Ama merak etme çok birşey kaçırmadın. Odanın eğitimlerini üç aşağı beş yukarı biliyorum. Gereksiz yere zaman kaybetmedin en azından:mad:
 

Forum istatistikleri

Konular
129,166
Mesajlar
923,872
Kullanıcılar
451,516
Son üye
SERDAR ASLAN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst