EMO kaydı ve proje imza

Bilgilendirmeniz için sağolun çok faydalı oldu .. Pekela işin sorumluluğunu alıyorsun dediniz. Yardımcı denetçi için ilerde sıkıntı olabilir mi.
Ne gibi bir sıkıntıdan bahsediyorsun?
Usulune uygun yapılmamış ise ve sonucunda bir zarar ziyan varsa sorumluluğunu üstlenmiş oluyorsun.
 
Projelerde Büro Tescil belgesi olması gerek yoksa imza bir anlam ifade etmez,yada firma bağlısı olarak çalışılabilir.
 
Bilgilendirmeniz için sağolun çok faydalı oldu .. Pekela işin sorumluluğunu alıyorsun dediniz. Yardımcı denetçi için ilerde sıkıntı olabilir mi.

aşağıdaki yazılar yapı denetim kanunundan alınmıştır. bilgilenmenizde fayda var.

Ceza hükümleri
MADDE 9. — Bu Kanun hükümlerinin uygulanması sırasında görevini ihmal eden veya kötüye kullanan yapı denetim kuruluşunun ortakları, yöneticileri, mimar ve mühendisleri, yapı müteahhidi, proje müellifi ile laboratuvar görevlileri 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 3 üncü bab, 4 üncü faslındaki görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma ile ilgili hükümlerine göre cezalandırılır.
Yapı denetim kuruluşunun izin belgesi alma aşamasında gerçeğe aykırı belge düzenlendiğinin izin belgesi verildikten sonra anlaşılması halinde, izin belgesi derhal iptal edilir ve ayrıca gerçeğe aykırı belge düzenlemekten, bu belgeleri düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulunulur.
Yapılar ile ilgili diğer düzenlemeler ile yapıların uğramış olduğu yıkım ve zararlardan dolayı genel hukuk hükümleri uygulanır.
Bu madde uyarınca hükmolunacak cezalar paraya çevrilemez ve tecil edilemez.
Bu Kanuna aykırı fiillerden dolayı hükmolunan kesinleşmiş mahkeme kararları, Cumhuriyet savcılıklarınca Bakanlığa ve mimar ve mühendislerin bağlı olduğu meslek odalarına bildirilir.
Yapı denetim kuruluşu ile denetçi mimar ve mühendisleri; eylem ve işlemlerinden 3194 sayılı İmar Kanununun fenni mesul için öngörülen hükümlerine tabidirler.
 
tabi bu cezalar olacak,olmalıda.Elektrik sıkıntılı bi iş yakınlarda bir çok yerde elektrik yüzünden yangın çıktı. O yönden korkutuyor bu durumlar biraz.
Bide bu denetçi firmalar imza yetkisini kullanıyor ve imza attığın yer için şantiyeye bir belki iki defa gidiyorsun sanırım.Ben bunu ek iş olarak düşünüyordum ama biraz daha düşünmek lazım
 
şantiyeye 1 belki 2 defa gitmiyorsunuz.

temelden çatı bitene kadar aşama aşama kontrolü şart. aslında yasa bunu istiyor. fakat zamanla esneklik olduğundan dolayı 1 kaç kez kontrol edip evraklar imzalanıyor.

asansör smm alan bir mühendis iç tesisat projeleri çizemez diye biliyorum.

H sınıfı asansör firmaları bünyesinde Elektrik Ve Makina Mühendisleri barındırması şarttır. diğer firmalar ise projeleri asansör Smm ye sahip olan mühendislere çizdirebilirler.
 
EMO yalnızca para tuzağıdır. Geçen ay için Konya Temsilciliğinin Ankara şubeye gönderdiği vize ücteri geliri yaklaşık 40.000 TL dir. Ama Konya temsilciliğine bir bilgisayar bir masa almak için Ankara şube 15 yerden teklif ister.
Başka bir şirkette maaşlı çalışıyorsanız SMM olamazsınız. Ya kendinize ait bir şirketiniz olacak ya da serbest mühendis müşavir olarak çalışacaksınız.
Okulda alınan dersler daha çok 1000V üzeri yani og işi yapmayı düşünen arkadaşlar için şimdilik. Ag projelerine herkes imza atabiliyor. Tabi 3+1 günlük kurs işin para tuzağı yine.
Ayrıca ya elektrik SMMi olacaksınız ya asansör. İkisini birlikte yapamıyorsunuz neden bilinmez.
 
kesinlikle devlet üniversitede eğitimi veriyor, emo beğenmiyor
Sonra 3-4 günde imza yetkisi verecek eğitimi veriyor.
Para tuzağı kesinlikle
 
arkadaşlar SMM olmadan,

taahhüt işi yapan bir firmanın kadrolu elektrik mühendisi iseniz, sözleşme ile resmileşmiş, taahhütünü yaptığınız bir inşaatin elektrik projesine imza atma yetkisine sahipsiniz. ancak sadece o iş ve sözleşme için. dışarıya proje çizim vs. yapıp imza atamazsınız.

emo smm kursu temmuz 2010 bilgisidir. saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
130,070
Mesajlar
932,774
Kullanıcılar
453,066
Son üye
ahmet sütsever

Yeni konular

Geri
Üst