Yelek 87
Profesyonel Üye
Mantığınıza kurban olayım, molla diyorum sınavsız atanıyor diyorum, sınav sebebiyle yıllarca atanamayan mağdur insanlar var, yiyim sınav sisteminin adaletsizliğiymiş, kardeşim Elektrik mühendisliğin sınavını nasıl olacak, sorular nasıl gelecek, sen bir harmonik yada biraz güç elektroniği biliyorsun diye o sınavda başarılımı olacan!!! Herhalde hiç a grubu mesleki sınavlarda girmediniz. Merkezi bir alımda mesleki sınav nasıl olur, özellikle mühendislik gibi oldukça geniş alanda. Tamam bu sistem saçmada sanki mesleki sınav olunca her şey birden düzelecek. Sonuçta 5 şıklı tercihli bir sınav olacak. Meslek pratiği yada o kurumun işine yaracağı bir yapı olmayacak. Çözüm özelde ki belli kriterlerle yapılan alımlarla olur, her türlü merkezi sınav adaletsiz olur, lakin merkezi alım olmazsa bu zamanda kurumlar badem cennetine döner, bu da türkiyenin gerçeği!!!
Türkiyenin bu kadar polise ihtiyaçı var mı? Yada din adamına??? Tabiki mühendise çok fazla ihtiyaçı var, yıllardır devlet iktisat ve işletme mezunlarına iş kapısı açsın diye yıllardır istihdam etti. Mühendisin olması gereken yerlere bu adamlar girdi.
Onun dışında 3-5 bine tav olmak tembellik diyenler, 3-5 bin kim veriyorda tembellik oluyor, yeni mezunlar 1000 lira ile işe başlıyor, 3-5 bine çıkarken haftanın her günü günde 10 saat stresle yıllar geçmesiyle o ücretlere varıyor. Bu forumda iş verenler var, sorun bakalım mühendise 3-5 bin veren var mı?
Bol keseden atmak tutmak kolay, hayatları boyunca ezilenler her zaman para kazanmak için gereğinden fazla yıprananalar, başka durumlarda uçuk tavsiyelerde bulunuyorlar ben ona üzülüyorum. Vatandaş diye 3-5 bine bir mühendis tav nasıl olur bir ömür diyor, bu mesajı beğenende kamudan emekli mühendis oluyor. Alın bizim ülkenin hali bu!!!
Türkiyenin bu kadar polise ihtiyaçı var mı? Yada din adamına??? Tabiki mühendise çok fazla ihtiyaçı var, yıllardır devlet iktisat ve işletme mezunlarına iş kapısı açsın diye yıllardır istihdam etti. Mühendisin olması gereken yerlere bu adamlar girdi.
Onun dışında 3-5 bine tav olmak tembellik diyenler, 3-5 bin kim veriyorda tembellik oluyor, yeni mezunlar 1000 lira ile işe başlıyor, 3-5 bine çıkarken haftanın her günü günde 10 saat stresle yıllar geçmesiyle o ücretlere varıyor. Bu forumda iş verenler var, sorun bakalım mühendise 3-5 bin veren var mı?
Bol keseden atmak tutmak kolay, hayatları boyunca ezilenler her zaman para kazanmak için gereğinden fazla yıprananalar, başka durumlarda uçuk tavsiyelerde bulunuyorlar ben ona üzülüyorum. Vatandaş diye 3-5 bine bir mühendis tav nasıl olur bir ömür diyor, bu mesajı beğenende kamudan emekli mühendis oluyor. Alın bizim ülkenin hali bu!!!