EMP Bombası Nasıl Hazırlanır?

sonbeg

Üye
Katılım
20 Haz 2011
Mesajlar
46
Puanları
1
Abiler böyle birşey buldum bi gerçekliği varmı acaba bunun varsa nasıl yapılır tam olarak bilen varsa yardımcı olursa sevinirim ... tşkler :)

---------------------------------
Elektro-magnetik Puls nasıl yapılır?

Gerekenler: (Nasıl yapılır bölümünde bunların bazılarını nereden bulacağınızı yazdım)
Uzuunca yalıtılmış kalın bakır kablo
Yüksek voltajlı kondansatörler
Büyükçe bir yalıtkan silindir kap (içi boş olacak)
Dayanıklı bir diyot
Büyük bir *SAF* demir çekirdek (silindir şeklinde)
Yüksek voltaj ve akıma dayanıklı bir zaman ayarı devresi (opsiyonel ama kullanmazsanız dokundurduğunuz anda patlar)

!BU BOMBADA KESİNLİKLE PATLAYICI KULLANILMAMAKTADIR!


Nasıl yapılır:

1.Bakır kabloyu alın ve yalıtkan kabın çevresine sarın.
Bu bölümün biraz uzun sürmesi gerekiyor.

2.SAF demiri kabın içine koyun. Bobini hazırladınız. Bobin ne kadar büyük olursa bomba o kadar güçlü olur.

3.İyi bir kondansatör bulmak için, eski bir CRT (tüplü) televizyonu açın. İki tane kondansatör alın (dikkatli olun).
Daha çok alırsanız, iyi olur, birbirine bağlar, güçlendirirsiniz.

4.Bir yerden zaman ayarlı yüksek voltaj ve akıma dayanıklı devre bulun.
Yüksek voltaj ve akıma dayanıklı diyotu buna bağlayın.

5.Bu devrenin girişine kondansatörü bağlayın, onu da bobine bağlayın.

Devre şeması:(Bir sürü hata bulabilirsiniz, doğaldır, benden kaynaklanmaktadır.)
6.Kondansatörleri herhangi bir yolla doldurun ve devreye bağlayın. Zaman ayarını kurun ve hemen
bombanın yanına deneme amaçlı herhangi bir Elektronik alet(!), dolu kaset veya dolu disket koyun. Zaman ayarı bittiğinde, eğer her şey yolundaysa, hiç bir şey olmayacak!

7.Disketi bilgisayarda okutmayı deneyin yada kaseti çalmayı deneyin.
Eğer boşsa, devre tamamdır.

8.Daha çok kondansatörü bağlayarak devreyi güçlendirin.
Gıcık olduğunuz arkadaşınızın bilgisayarının yanındaki odada tekrar deneyin.(opsiyonel:p)
 
Evet böyle bir çalışma yapmıştım 2001 senesinde. gerçekten başarılı oluyor..
Fakat üstüne gitmeyince ve maddi yetersizlikler olunca bazı şeyler olmuyor. Nüvenin ve bakırın saflığı ile Yüksek voltaj devresi olarak 12/220 invertör kullanmıştım. kendi yapımım. 555 timer ile ortalama 2 dk' ya ayarladım. Eski tip teletaşın telefonu ile kasetçalar kısmı çalışmayan bir teyp ayarladım. Telefonda Teyp'de çalışıyordu. Telefonu 50cm teybi ise 70 cm civarlarında yanına bıraktım. tabiki timer devreye girdiğinde İnvertor deki transistörler patladı.. tasarım hatasıydı :) ben üzüldüm ama sonradan aklıma geldi, teyp hiç çalışmıyor, Telefon ise garip garip sesler çıkartıyordu.. sonradan bu malzemelerden biraz uzakta olan ateriminde bozulduğunu 1 hafta sonra fark ettim.. Tavsiyem denerken bir oda içinde olun, uzaktan izleyin ve tasarım devrelerinizi gözden çıkartın.. emek verdiğiniz her neyse başarılı olur fakat maaliyetide olur..
Selam dua ile
 
Elektromanyetik bomba kısaltılmış adıyla e-bomba, tek bir tuğlayı kırmadan ve tek bir damla kan akıtmadan tüm bir kenti yere yıkabileceğinden mükemmel bir silah. EMP, devresel dairelere ekstra gerilim yükleyerek tüm hassas aletleri yok edebilecek arızalara sebep veren elektromanyetik pulstur. Amerikan medyasında son dönemde çıkan haberlere göre, bizzat Başkan Bush’un direktifi doğrultusunda oluşan özel ekipler, müdahaleyle birlikte Irak’a karşı bazı bilgisayar operasyonları düzenleyebilecekler. ABD Dışişleri Bakanı Donald Rumsfeld’in gazetecilerin sorunlarını yanıtlarken, operasyonda can kaybının sanılandan düşük olacağını, “Elektronik savaş yöntemleri” sayesinde işlerinin kolaylaşacağını söylemesinin ardında yine siber savaş faktörünün olduğu anlaşılıyor.

Elektronik bombalar, aslında Körfez Savaşı’nda ve Bosna savaşında kısıtlı derecede kullanılmıştı. (Bosna savaşında bir sırp Elektrik santralinin ve bazı radarların EMP silahıyla susturulduğu söyleniyor.) E-bombalar, koordinasyonu sağlayan bilgi sistemleri ve enerji kaynakları gibi bir savaşta stratejik öneme sahip noktaları felç edebilme özelliğine sahip. Bir süredir deneme aşamasında olan bu bombalar sadece ABD ordusunun yeni nesil oyuncakları arasında yer almıyor; Hindistan, Pakistan, Çin ve daha bir çok ülkenin askeri araştırmaları arasında bu silahlar en üst sıraları işgal ediyorlar.


E-BOMBANIN DOĞUŞU
E-bomba arkasındaki teori, ilk kez 1925 yılında nobel ödüllü Amerikalı fizikçi Arthur H. Compton tarafından ortaya atıldı. Compton, düşük bir atom sayısına sahip atomlar içine çok yüksek derecede enerji içeren bir foton akımı ateşlendiğinde bir elektron akımı fışkırması gerçekleştini kanıtladı. Böylece e-bombaların yolu açılmış oldu. Her ne kadar Compton, silah inşa etmekten ziyade atomlar üzerinde çalışmak için böyle bir fikirle ortaya çıksa da, kötü adamlar yine işbaşındaydı.
E-bombanın ilk tohumları ise 1950’li yılların sonlarına doğru Compton’ın teorisinin gerçek gücünün anlaşılmasıyla atıldı. 1958’de nükleer silah tasarımcıları Pasifik Okyanusu simalarında hidrojen bombaları patlattılar. Patlamalar öyle kuvvetli gama ışınları yarattı ki, bu ışınların atmosferde bulunan oksijen ve hidrojenle birleşmesiyle binlerce kilometrelik, elektronlardan oluşan bir tsunami dalgası ortaya çıktı. Bu kuvvetli elektron dalgasıyla Havayi’deki sokak lambaları söndü ve ta Avustralya’ya kadar bir çok yerde radyo iletişimi 18 saatlik bir kesintiye uğradı. Bu olaydan sonra Birleşik Devletler “elektromanyetik darbe” (EMP) üzerinde projeler geliştirmeye başladı.

Bu bomba patlayınca her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek. Floresan ışıklarıyla Televizyon ekranları, düğmeleri kapatıldığı halde korkunç bir şekilde parlamaya başlayacak. Elektrik ve telefon kabloları o kadar ısınacak ki, plastik kaplar eriyip, ozon tabakasını yanmış plastik kokusu dolduracak. El bilgisayarlarıyla MP3 player’ların pilleri aşırı yüklenecek ve bu aletler elle tutulmayacak kadar ısınacak. Bilgisayarlar kül olacak, içlerinde sağlam en küçük bir bilgi kırıntısı bile kalmayacak. Radyolar, telefonlar, telsizler ve hatta dizel motorlu birkaçı dışında akla gelebilecek bütün makineler bir daha çalışmamak üzere susacak.
Bu sırada insanların tırnağına bile bir şey olmayacak, ama insanlık kendini göz açıp kapayıncaya kadar 200 yıl geride bulacak..... . Neredeyse etrafımızdaki her şeyin elektrikle çalıştığı bir çağda yaşadığımız düşünülürse, böyle bir yöntem kilesel bir yıkım yaratmak için ideal.


"ALINTI"
 
:) Merak ettiğim bir mesele idi ama bu kadar kolay olacağı aklıma gelmezdi doğrusu....

Peki bu aleti 12 v kuru akü ve basit bir transistör anahtarlamalı saat devresi ile yapsak bu saat devresini olusacak elektromanyetik alanadan korumanın bir yolu varmıdır? Mesala basit bir faraday kafesi! Yani metal bir kutu içinde olsa saat devresi?

Not: Mesajda hiçbir resim görünmüyor. Devrede hata buluna bilir falan demişsiniz ama!!!!
 
Son düzenleme:
Bilgisayar labaratuarına atıp kaçmak lazım bunu :p böyle haylazlıklar için bile eşşek şakası niteliğini aşan zararlar verdiğini düşünürsek. Savaş zamanında bir ülkeye dev bir emp bombası atılırsa oluşabilecek hasarı düşünemiyorum bile. Haberleşme biter en başta.
 
Konuyla ilgili devre şeması isteyen, konuyla ilgilenen varsa basit ve anlaşılır bir şema hazırlayabilirim. ancak konnansatör yerine 12V akü beslemeli out 220 V invertör tavsiyemdir bahsedilen konnansatörler kendinize ciddi zararlar vermenize sebep olabilir.
 
faraday kafesi ile emp den korunulur. güç nekadar fazla olursa olsun onu geçirmeyecek bir kafeste hazırlanır. medya böyle işte robotlar bizi ele geçirecek,emp atılınca bilgisayarlarımız radyolarımız kül olacak. evrende maddenin bile anti maddesi varken emp de neymiş.
 
EMP bombasından faraday kafesi ile çok kolay bir şekilde korunabilir. Bombanın etkisi büyük ama bilen için korunmakta çok kolay. Emp bombaları her zaman umulmadık anlarda ortaya çıktığı için verdiği zararlar büyük oluyor.

EMP bombası ile sadece Elektronik cihazlara çok yüksek frekansta darbeler (anlık yüksek frekanslı voltajlar) göndererek materyallerin yapısını bozarsınız mesela bir entegreyi kavurursunuz. Elektronik olmayan hiç bir şey üzerinde etkisi yoktur yukarıda tuğla örneği verilmiş ona binaen bunu ekliyorum. Ayrıca bu tür devreler ile uğraşırken dikkatli olun kalp pili olan kişiler yüksek frekanslı manyetik dalgalara muazzam bir şekilde tepki verir, zarar görürler.

Ayrıca sanıldığı kadar basit yapılabilecek bir şey değildir şayet yüksek güçlü bir şey istiyorsanız. Yapması kolay ama yüksek maaliyet gerektiren bir mevzudur bu işin hakkı süper iletkenler ile verilir.

Dalgınlığıma gelmiş bakmamışım konu 2015 in konusuymuş :S
 

Forum istatistikleri

Konular
129,845
Mesajlar
930,720
Kullanıcılar
452,701
Son üye
Kerem1453

Yeni konular

Geri
Üst