En Çok Kullandığınız Röle ve Kondansatör Hangisi?

Trifazede Kondaş, Dukati
Monofazede EDE, Dukati
Röle, kendi üretimimiz.
 
Biz Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 300 ün üstünde sistem kurduk ENTES RG3-12CS yi seçtik ilerleyen zamanda bu röle her ihtiyaca cevap vermedi Elektropan ve Kael'den de istediğimiz desteği alamadık diğer firmaların bölge olarak hiç bir çalışmasını görmedik ve bize uğrayan da olmadı - yüksek güçde düşük tüketimleri ve kapasitif çalışan cihazları kompanze etmekte hayli zorlandık fakat EDE'nin son çıkan Reaktör sürücülü cihazını kullanmaya başladık .Şu ana kadar kurduğumuzbütün tesislerdeki ENTES rölelerimizi iptal etmeye başladık EDE röle ile Kompanzasyonu % 0 - 1 oranlarına çekmeyi başardık .İnanılmaz birşey hayalini kurduğum rölenin daha fazlasını EDE başarmış herkese tavsiye ederim. Röle 20 mili saniyede cevap vererek indüktif ve kapasitifi yok ediyor örneğin 1600 KVA Özel trafoda küçük aydınlatmayı kompanze ediyor. Görmek isteyen olursa tesislerimizi gezdirebilirim. Bu özelliğe sahip başka bir röle yok belki geliştiriyorlardır isteyen arkadaşlara yardımda bulunabilirim
Kondansatöre gelince öncelik sırasına göre EDE - ENTES - SİEMENS - MERLİN GERİN - çok az KONDAŞ v.b.
 
... Bu özelliğe sahip başka bir röle yok belki geliştiriyorlardır...

Sn. kadir yılmaz, alıntı yaptığım kısım için belirtmek istedim: Kullandığınız EDE markalı reaktör sürebilen rölenin altyapısını Grup AR-GE sağlamaktadır. Biz yaklaşık olarak 1 yılı aşkın süredir kullanmaktayız bu röleyi. Dediğiniz gibi çok düşük yüzdeli reaktif oranlarla karşılaşır olduk. (Bilgi sahibi olmayan arkadaşlar için: 20ms dediğimiz rölenin FAST modeli için geçerlidir ve kondansatörleri tristör anahtarlamalı olarak kullanmak için tasarlanmıştır.)
 
Röle ve kondansatörler Circutor
 
Sn. Genç Arkadaş Rölenin en büyük özelliği Rektörleri sürmesi ve reaktörle anlık cevap vermesi ayrıca programı da çok basit kullanıcıya hiç bir şey bırakmıyor. Biz kullanıcılara böyle bir sistemi sunmalarından dolayı Grup AR-GE'e teşekkür ederiz
 
Edenin kutu tiplerini kullanıyorduk. Tüpler gelişmeye başlayınca kutudan tüpe çevirmeye başladık, zira kutu tiplerde dirençlerden dolayı yangın olayları yaşadık. Dirençler ısı üretiyorlardı ve bozulunca patlayabiliyorlardı. 440 V Tüp olarak Ede'den ihaleyle önemli miktarda kondansatör aldık.
 
8 senedir entes kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.neden mi? Türkiyenin neresinde olursam oluyum 7/24 teknik destek veriyorlar. Bende bu sebebden dolayısıyla panomda herşeyi entes kullanıyorum.

Röle-entes
kontaktör-entes
akım trafosu-entes
kondansatör-entes
 
Sayın yiğit-pano Entes'i karalamak diye bir niyetimiz yok olamazda, ben Entes'i 90 lı yıllardan beri kullanıyorum diğer ürünlerini de kullanmaya devam ediyorum kaldı ki;Entes beni de çok iyi tanır sadece eksikliğinden dolayı beni kaybetti nedenine gelince biz kullanıcılar işimizin doğru yapılmasını isteriz, diğer firmalar gibi Entes de bunu başarmıştır ve bir adımda öne geçmiştir bile ama bana göre gelişen teknolojiye ayağını uyduramamıştır veya geç kalmıştır, sonuçda da bir eksikliği vardır. neden mi bir diğer firma ondan önce; galiba sizin de anlamayadığınız teknolojiyi üretmiştir.Ede'nin ürettiği son teknolojiyi görseydiniz böyle konuşmazdınız zira, Ede Kompanzasyon Rölesi oranları her halükarda sıfıra yakın bir değere getirebiliyor. Entes ile çözemediğim sistemleri Ede ile rahatlıkla çözdüm. Nasıl mı?
Ede 20 mili saniyede algıladı Entes 1 saniyede algıladı - Ede Entes'e oranla en az 2 kat daha hassas algılıyor mesala 2000/5 bir akım trafosunda düşük bir aydınlatmayı kompanze edebilirmisiniz trafo boşda iken, evet Entes başaramadı fakat Ede başardı. Nasıl yaptı derseniz :R fazı 2 kvarh - s fazı 3,5 kvarh - t fazı 8,9 kvarh lık sistem 10 kvarh lık kondansatörü alıyor R fazında 8 kvarh ı - S fazında 7,5 kvarh ı - S fazında da 1,1 kvarh kapasitifi rektöre gönderiyor sonuç 20 mili saniyede indüktif 1 - kapasitif 0 - kompanzasyon panosunun gücü tam hatırlıyamadım fakat 700 KVarh civarında; evet şimdi soruyorum bunu yapabilen başka bir röle olduğunu bilmiyorum , veya bilen bir arkadaş varsa bizi aydınlatırsa sevinirim zaten görüşümde belirtmeye çalıştığım Entes'in bunu yapamadığı idi elbette uğraşıyorlardır. Sadece Entes mi, bu özellik Kael ve diğer firmalarda da yok bilen biri varsa bizleri aydınlatsın bizlerde bilelim
Ayrıca diğer röleler Cosünüsü 1 e çekmek için arayıp buluyor fakat Ede aramadan bulup sistemi düzeltiyor işin kısacası 12 kademe yerine 5 - 6 kademede de işi görebiliyor.Bozuk olan kısmını da Reaktör Sürücüsü ile Reaktöleri de sürerek düzeltiyor.
Bütün bu anlatmaya çalıştıklarım bilmeyen arkadaşları aydınlatmaya yöneliktir. sadece ede firması diğer firmalardan bir adım öne geçmiştir ve ipi göğüslemeyi başarmıştır.
Şayet bu özelliği sunan başka bir firma varsa buradan bize bilgi verebilirlerse bizler de öğrenmiş oluruz. işte konu bu; asla diğer firmaları kötülemiyoruz sadece teknolojiye yetişememişlerdir, yer paylaşım forumu olduğu için paylaşmaya çalışıyoruz
 
Reaktif Röle : elektroPAN, ...ihtiyaca binaen diğerleri de olabilir!
Kondansatör : Shreem, Ede ve Kondaş

Şunun altını çizmek istiyorum. Hangi reaktif röle daha iyi veya hangi kondansatör çok iyi diye birşey yoktur. Sistemi doğru, yerinde ve ihtiyaçları dikkate alarak kurduysanız kesinlikle reaktif bedel ödemez ve panoda da sıkıntı yaşamazsınız. Önemli olan tesisi doğru analiz etmeniz ve tesisin durumuna göre bir dizayn yapmanızdır.

Harmonik değerleri yüksek olan bir tesise istediğiniz en ala marka kondansatörü kullanın, kısa sürede ömrü biter veya patlayabilir. Kaynak makinası veya hzılı girip çıkan yüklerin olduğu bir tesise klasik reaktif röle kullanırsanız kesinlikle çözülmez. Klasik sistemle çözülebilen, stabil yükleri olan bir tesise tristörlü bir sistem kurmanın maliyet açısından çok da mantıklı olmadığı aşikar ve işletme sahibine de kabul ettirebilmeniz mümün olmayacaktır.

Çözüm : Tesisi incele, en uygun ekonomik performans maliyetle çözüm üret
 

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Mesajlar
930,673
Kullanıcılar
452,675
Son üye
xzscorpionn

Yeni konular

Geri
Üst