Sayın yiğit-pano Entes'i karalamak diye bir niyetimiz yok olamazda, ben Entes'i 90 lı yıllardan beri kullanıyorum diğer ürünlerini de kullanmaya devam ediyorum kaldı ki;Entes beni de çok iyi tanır sadece eksikliğinden dolayı beni kaybetti nedenine gelince biz kullanıcılar işimizin doğru yapılmasını isteriz, diğer firmalar gibi Entes de bunu başarmıştır ve bir adımda öne geçmiştir bile ama bana göre gelişen teknolojiye ayağını uyduramamıştır veya geç kalmıştır, sonuçda da bir eksikliği vardır. neden mi bir diğer firma ondan önce; galiba sizin de anlamayadığınız teknolojiyi üretmiştir.Ede'nin ürettiği son teknolojiyi görseydiniz böyle konuşmazdınız zira, Ede Kompanzasyon Rölesi oranları her halükarda sıfıra yakın bir değere getirebiliyor. Entes ile çözemediğim sistemleri Ede ile rahatlıkla çözdüm. Nasıl mı?
Ede 20 mili saniyede algıladı Entes 1 saniyede algıladı - Ede Entes'e oranla en az 2 kat daha hassas algılıyor mesala 2000/5 bir akım trafosunda düşük bir aydınlatmayı kompanze edebilirmisiniz trafo boşda iken, evet Entes başaramadı fakat Ede başardı. Nasıl yaptı derseniz :R fazı 2 kvarh - s fazı 3,5 kvarh - t fazı 8,9 kvarh lık sistem 10 kvarh lık kondansatörü alıyor R fazında 8 kvarh ı - S fazında 7,5 kvarh ı - S fazında da 1,1 kvarh kapasitifi rektöre gönderiyor sonuç 20 mili saniyede indüktif 1 - kapasitif 0 - kompanzasyon panosunun gücü tam hatırlıyamadım fakat 700 KVarh civarında; evet şimdi soruyorum bunu yapabilen başka bir röle olduğunu bilmiyorum , veya bilen bir arkadaş varsa bizi aydınlatırsa sevinirim zaten görüşümde belirtmeye çalıştığım Entes'in bunu yapamadığı idi elbette uğraşıyorlardır. Sadece Entes mi, bu özellik Kael ve diğer firmalarda da yok bilen biri varsa bizleri aydınlatsın bizlerde bilelim
Ayrıca diğer röleler Cosünüsü 1 e çekmek için arayıp buluyor fakat Ede aramadan bulup sistemi düzeltiyor işin kısacası 12 kademe yerine 5 - 6 kademede de işi görebiliyor.Bozuk olan kısmını da Reaktör Sürücüsü ile Reaktöleri de sürerek düzeltiyor.
Bütün bu anlatmaya çalıştıklarım bilmeyen arkadaşları aydınlatmaya yöneliktir. sadece ede firması diğer firmalardan bir adım öne geçmiştir ve ipi göğüslemeyi başarmıştır.
Şayet bu özelliği sunan başka bir firma varsa buradan bize bilgi verebilirlerse bizler de öğrenmiş oluruz. işte konu bu; asla diğer firmaları kötülemiyoruz sadece teknolojiye yetişememişlerdir, yer paylaşım forumu olduğu için paylaşmaya çalışıyoruz