Arkadaşlar ben ağırlıklı olarak Federal kullanmama rağmen,diğer markalarıda kullanıyorum.Federal ürünlerinde olsun Legrand ve M.G. de olsun çeşitli arızalı veya arızalanan ürüne çok rasladım.En çok KAR da Legrand 'ın mekaniksel tutmaması arızasına.MG otomatlarında
Elektrik geçirmeme mekanik tutmama arızasına çok rasladım.zeybek arkadaşımız ne güzel yazmış.Olay zeybek'in yazdığı gibidir.
Buradan hareket ile şu marka iyidir derken haklı olabiliriz.Ama filan marka kötü derken birdaha düşünmek gerekir.Size üstüste arızalı ürünler denk geldi diye markayı toptan çöpe atamayız.Önceki yazımda belittiğim gibi senin benim beğenip beğenmemem ile olmuyor.Kalitenin belgesi var.Federal İngiltere,ABD gibi ülkelere de mal satabiliyor.
İtiraf etmek gerekir ise Federal 10 sene önce Bazı ürünlerde özellik ile NH buşon(bmc hamurundan yapılan),TMOK şalter ve otomat.Şalter ve otomatlar da kurma işlemi sırasında mekanik bir sorun,NH ların bazı çeşidinde atma sırasında tutuşma oluyordu.ARTIK OLMUYOR.Köprünün altından çok sular geçti.Ülkemizde ilk ve tek akredite edilmiş kısa devre testlaboratuvarını kurdular.Ciddi bir argeleri var.
Bu konuda tartışıken olayın ulusal menfaatler ulusal sanayimiz boyutunu da yabana atmamalıyız.Yerli üretimin dürüst olanını desteklemek merdiven altı üretim yapan kötü niyetlileri de kösteklemeliyiz.Kaliteli yerli ürünü sen almazsan ben almazsam kim alacak sektör nasıl ayakta duracak.Çin vs. nedenlerle yerli sanayimizin gidişatı kötü birgün tamamen ithal ürünleri kullanan pazar haline mi geleceğiz.Bu alçaklık kompleksinden kurtulmamızın zamanı geldide geçti bile.