Teknikadam_41
Üye
10 yıllık meslek hayatımda başımı en çok ağrıtan marka federal. (1)Kaçakakım kombinasyonu kurulu kompakt şalteri 1 kaçak akım sonucunda ambale oldu içiden yayları fırladı. kısa devre falan yok en ufak bir kararma yok. (2)Bir keresinde 4x25A(30mA)Kaçak akım rölesi sürekli atıyordu tesisatı defalarca kontrol ettik sağlam. 1 aydan uzun süre ara kaçakakım rölesi durup dururken açtırıyordu.Gerilim dalgalanmasımı dedik tesisin kendine ait trafosu var ve gerilim gayet güzel. En sonunda siemens kaçak akım rölesi taktık üzerinden 2 sene geçti en ufak bi sorun yok. (3)sigortalarındada farklı farklı bir çok problem yaşadım. En sonunda firma olarak federal marka kullanmama kararı almıştık.tknsyn ' Alıntı:Arkadaşlar ben oyumu FEDERAL den yana kullandım.Sebep üretildiği günden beri kullanıyorum memnunum.Fabrikasını gezdim gördüm müthiş.Üstelik Türk malı.Ön yargılardan kurtulmak lazım.Bazıları hiç denemeden etiketi yapıştırıyor.Kalitenin belgesi var.Tabi ki bu belge TSE olamaz.Federal in birçok uluslar arası ve yabancı ülke standart kuruluşundan belgeleri var.
Siemens devri geçti merlin gerin devri yazan arkadaşlar,MG devride geçti moller devri başladı.Çünkü siemens ve MG in çok çeşitli takliti var.Aldığınız ürünün sahte olma olasılığı yarıdan fazla.Zaten siemen s bayileri geri iade kabul etmiyorlar.Bu yöntem ile bayiye bile sahte mal veriyorlarmış.
Siemens,legrand,merlingerin,moeller bu markaların çeşitli ürünlerini kullandım ama hiç bir problem yaşamadım.