En güvenilir elektrik ölçme aleti

Ustalar, sizce en güvenilir ölçme aleti nedir?(Ac voltaj)

Son düzenleme:
güzel insan, mantıklı makul bir soru sor lütfen.
1-ne/neyi ölçeceğiz
2- aletten anladığın ne
3- en klasik en güvenilir olan AC 220/230 volt akkor flaman ampuldür.
Ustam haklısın biraz mantıksız bir soru oldu. Ustam ben aç volt ölçecem. Ustam su cihaz nasıldır tavsiye eder misin?
Ne öleceksiniz ac voltaj mı
Ustam ac voltaj ölçecem.Soyle bir aleti tavsiye eder misiniz?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241210-002210.png
    Screenshot_20241210-002210.png
    578.2 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_20241210-002210.png
    Screenshot_20241210-002210.png
    578.2 KB · Görüntüleme: 7
evet bli bli, bende değişik bir marka var. kabloda ac var mı gösteriyor (ötüyor). prizde faz nötr ayrımı yapabiliyorsun. bendeki biraz sapık frekanslı olan dc kabloda da ötüyor. o kadar sapık değilmiş, mod değiştirince de ötüyor (az önce laptopun kablosunda test ettim, adaptörden makineye giren kablo) mod değiştirdim 12 volt aküde artı uçta öttü. yani kullanılabilir bir alet.

evet bli bli, bende değişik bir marka var. kabloda ac var mı gösteriyor (ötüyor). prizde faz nötr ayrımı yapabiliyorsun. bendeki biraz sapık frekanslı olan dc kabloda da ötüyor. o kadar sapık değilmiş, mod değiştirince de ötüyor (az önce laptopun kablosunda test ettim, adaptörden makineye giren kablo) mod değiştirdim 12 volt aküde artı uçta öttü. yani kullanılabilir bir alet.
Ustam çok teşekkür ederim.Ustam yeni yeni bazı terimleri öğreniyorum biraz hatam oluyor affola.Ustam kendinize iyi bakın.İyi geceler.

Ustam çok teşekkür ederim.Ustam yeni yeni bazı terimleri öğreniyorum biraz hatam oluyor affola.Ustam kendinize iyi bakın.İyi geceler.
güzel insan, kişilerin yakıştırmalarını veya ad takmalarını yeni terimler olarak algılamayın. o aletin/cihazın tam adı AC voltaj detektörü. sesli uyarı verdiği için ben ve benim çevremdeki arkadaşlarım bli bli diyoruz.

Resimdeki ürünler kabloda elektrik varmı yokmu sadece onu bildirir başka bir işe yaramaz.
Şayet amacınız kabloda elektrik varmı yokmu onu öğrenmek aynı zamanda kablodaki iletim kopukluğunu bulmak ise kısmen doğru ürün.
Faz nötr arası ölçüm almak 220 voltu ölçmek ve tespit etmek ise,
Aynı zamanda DC voltaj ölçmek yine kısa devre ölçümü yapabilmek için hem amatöre uygun hemde başlangıç olarak tavsiye edeceğim ürün Unit ut 33 d+

ustam, bu alet adı üzerinde bulucu/ tespit edici yani var - yok bilgisi veriyor. markete girdik kamera yenileyeceğiz ve ekleyeceğiz. asma tavanda, o tozun içinde zibilyon tane kablo var kim ne işe yarar bilemiyorsun. tavan aydınlatmalarında ac var , var da hangisi bilemiyorsun. işte orada işe yarıyor. yani bilinçli kullanımda ölçü aleti/bulucu, diğer taraftan sadece bli bli oyuncak. birde bunun tornavida modeli var (kontrol kalemi gibi) işte biraz daha erkek. çıplak temasla (prizde veya kablo ucunda) çalışıyor ac/dc voltajı gösterdiği gibi aynı zamanda ekranda voltaj bilgisini de görüyorsun. forumda bir arkadaşımıza hediye etmiştim. az gerekliler sınıfında güzel naneler. ama seyyar kabloda kopukluk testinde en başarılı olanlardan biri.

Sayın ustam bende geçen gün 10 kameralı bir ip kamera sistemine arızaya gittim kablolar Arap saçı gibi hangisinde iletim var hangisi arızalı hangisi Poe switch e takılı baya zorlandım.
Meğerse kabloyu fare yemiş sorunu çözdük ama network kablo için bir bulucu temin etmem gerekecek sanırım.
Bunun için tavsiyeniz olurmu?

Forum istatistikleri

Konular
130,116
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri