En Ucuz ve Uzun Ömürlü Kompanzasyon Türü Nedir?

ismailufuk

Üye
Katılım
24 Mar 2006
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
40
Evet arkadaşlar iki tip kompanzasyon şekili var günümüzde birincisi Tristörlü ikincisi ise kontaktörlü kompanzasyon bilen arkadaşlar varsa hangisinin ucuz ve uzun ömürlü olduğunu söyleyebilirmisiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Her işletmeye sunulabilecek fiyat/performans çözümü farklı olacaktır. Sabit kondansatör bağlamaktan (su pompa istasyonları gibi), kontaktörlü, tristörlü, dengesiz yüklere, harmonik yaratan yüklere, kapasitif yüklere göre geniş bir yelpaze var. Önce sistem analizi yapılması doğru bir yaklaşım olur, çözüm ve fiyat seçenekleri ikinci planda gelmelidir. Ayrıca bazen en ucuz çözüm, tekerrür işlemlerle en pahalı çözüm haline gelebiliyor..
 
Sn.dinamik,elinize sağlık çok güzel yorumlamışsınız.Söylenecek söz yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…