ENDÜKTİF VE KAPASTİF YÜKSELİŞE GEÇTİ

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
DEGERLİ ARKADAŞLAR TESİSİMİZDE KOMPANZASYON SİSTEMİ RG 15 CLS ENTES RGKR kullanıyoruz 10 gün önceye kadar günde 12 saat 6 adet 5 kw motor çalışıyordu herhangi bi sıkıntı yoktu 10 gündür motorları çalıştırmıyoruz hem endüktif hem kapastif yükselişe geçti sabit grub 2.5 kvar yetersiz kaldıgını düşünerek 1 kvar takviye yaptım ama endüktif birazcık düzelmesine karşın kapastif dahada artıyor ...... dün gidip baktım sadece 11. kademe monofaze 2,5 kvar devrede sadece klima çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok kontaktör kondansatör otomatlarda ..nasıl bir çözümleme yapmalıyım degerli görüşlerinizi bekliyorum SAYGILAR
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İsletme normal kapasitedenin altinda calisiyor anladigim kadariyla ve akim trafosu saglikli olcum yapamiyor. Bu durum gecici ise ve yuklerin sabit ise munferit kompanzasyon yapabilirsin. Veya suan cekilen akima uygun akim trafosu kullanarak ayarlari degistirmelisin.
 
isletme normal kapasitedenin altinda calisiyor anladigim kadariyla ve akim trafosu saglikli olcum yapamiyor. Bu durum gecici ise ve yuklerin sabit ise munferit kompanzasyon yapabilirsin. Veya suan cekilen akima uygun akim trafosu kullanarak ayarlari degistirmelisin.


monofaze kond çogaltıp klimalara ait fazı dengelemek çözüm olurmu yoksa akım trafosu görmediğinden bir şey değişmezmi bu konuda ne yapmalıyım
 
kaçlık akım trafosu var ve şuan ne kadar akım çekiliyor?
 
iki klima aynı fazda ise röle üzerinden 2.5 kVar kond. çektirebilirsin. çaydanlık omik yüktür kompanzasyon gerekmez. aydınlatma ne tür eloktronik balastlıysa veya tasarruflu ampul tarzı birşey iseise kapasitif yazar şönt reaktör bağlaman gerekir.
 
iki klima aynı fazda ise röle üzerinden 2.5 kvar kond. çektirebilirsin. çaydanlık omik yüktür kompanzasyon gerekmez. Aydınlatma ne tür eloktronik balastlıysa veya tasarruflu ampul tarzı birşey iseise kapasitif yazar şönt reaktör bağlaman gerekir.

aydınlatma balastlı ama kapastifte şimdlik çok sıkıntı yok endüktif yükseliyor 16 civarında
 
Endüktif değer 16 diyorsun günlük değer mi? Saatlik değer mi? Yoksa faturadan şimdiye kadar ki değer mi? Fatura gelmesine kaç gün var?
 
Kondansatörlerin hepsi sağlam mı? Atık sigorta var mı?(Kondansatör sigortaları) Olmazsa günde bir yada iki saat endüktif yükleri kapatıp sisteme kondansatör yükle tabi dikkatli bir şekilde değerleri kontrol ederek yapmalısın yoksa ikisi birden artar.Arızayı bulana kadar en azından bu şekilde sistemi çalıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,816
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst