Arkadaşlar benim bu işin piyasası hakkında hiç bir bilgim yok, ben bu zamana kadar hep teknik bilgi edindim, piyasa şartlarını bilmiyorum, hangi işten ne kadar para alınır bilmiyorum, müşterileri nasıl bulacaz bilmiyorum. Bakkal dükkanı değil ki adam yoldan geçerken senden bi şeyler alsın. Bu zamana kadar hiç bir otomasyon firmasının kapısından içeri girmedim. Sizin vereceğiniz en ufak bir bilgiye dahi ihtiyacım var. Ankara şartlarında nasıl başlamalıyım.
Bende bu soruların cevaplarını arıyorum arkadaşlar, nasıl başlamalıyım nasıl bir yol haritası önerirsiniz.
Benim uzmanlık alanım plc, scada ,op panelleri, hizmet sahasına gelince fabrikalardaki makinaların kontrolü ve anahtar teslimi otomasyon düşünüyorum, hizmet sahası birazda müşterinin talebine bağlı bence, benim bilgi alanım yukarda bahsettiklerim( plc, scada ,op panelleri), daha fazla hizmet sahası için daha başka bilgilere sahip elamanları, örneğin; enstrumantasyoncu, mekatronikci, gibi calıştırarak hizmet sahasını genişletemezmiyiz.