kaddir12
Üye
Peki ampul ve duy degistirmek icin sadece anahtari kapatarak calismak yeterli midir yoksa sarteli indirmek mi gerekir? Sartel inikse/ anahtar kapaliysa bile elektirigin carpma ihtimali var midir? Her zaman once voltaji kontrol mu etmek gerekir?Elektrik geçen kabloda DC olsa bile çalışmam, çünkü kısa devre yaptırma riskim var. bu arada AC olanda hayatta çalışmam. ben yeterince çarpıldım tamir ederken filan değil. kaçaktan çarpıldım yani kazayla. salaklıktan değil. bir de hiç elektriğe çarpılarak ölen birini gördünüz mü? haa ben çarpılmaktan korkmam dersen şok cihazını üzerinde dene, ben denedim çok güzel can acıtıyor. merak etme öldürmüyor ama onu da tavsiye etmem. AC elektrik şakaya gelmez, gevşekliği hiç sevmez ve her zaman en kısa yolu tercih eder ve buradaki kısa yol kesinlikle sen olma. elektrik toprağa akarken seni de toprak altına götürür. bir de unutma sen kuş değilsin. taklit edeyim deme. kuş gibi uçamayacağına göre, çıplak kabloya da dokunma basma.
Cok fazla soru sordugum icin ozur dilerim. Umarim sizi sorularimla bunaltmamisimdir.
Tesekkurler