Enerji Analizörü ve Kompanzasyon Rölesine İnternet Üzerinden Erişim

fethiyeelektrik ' Alıntı:
arkadaşlar kaynak makinalarına nasıl kompnazasyon yapcaz kaynak makinası boşta ortalama5-6 amper çekiyor kaynağı yaptığı anda 40 amperi felan buluyor birde matkapla vidalama yapıyor adamlar rölenin çok kısa zamanda devreye girip çıkması gerikiyor yoksa reaktifte kapasitifde almış başını gidiyor (kaynağın süresi çok kısa bazen 0,5 bazen 2 bazen 5 sn sürüyor )

Kompanzasyon işine pek vakif değilim. Ama sadece fikir verebilirim. tristörlü sistem kurmak gerekebilir. Yani çok kısa sürede devreye gir-çık...
Ayrıca bu tür durumlar için ekonomik bir çözüm duymuş idim. Komik geldi ama çözüm çözümdür. Anlık akım çeken makinelerde makinelere ihtiyacı kadar sabit kondansatör takıyorsunuz. Makine devreye girdiğinde kondansatörde devreye giriyor. Devreden çıkınca kondansatörde devreden çıkıyor. Fikir olsun diye yazıyorum.

Ayrıca bir önceki yazı da işin mali boyutu ile ilgili bilgiler istenmiş. Forumda nekadar bu konular serbest bilemiyorum ama (en azından yazımız silinir)
Mysis in çözümü:
12 Kademe Elektropan Röle + Ethernet konverter + Yazılım Lisansı + Adaptör ve ara kablo gibi Aksesuarlar: 880 YTL

12 Kademe Elektropan Röle + GPRS Modem + Yazılım Lisansı + Adaptör, Anten ara kablo gibi Aksesuarlar: 1.150 YTL

Yanlız bayi ve çözüm ortağı çalışmalarında fiyatların değiştiğini biliyorum.
 
kaynak makinaları için birebir kompanzasyon yapmanız gerekiyor. Birebir kompanzasyon yapmak maliyetli olur diyorsanız, o zaman Almanya gibi AB ülkelerinden Satatik Kompanzasyon Rölesi siparişi vermeniz gerekiyor.

Halil DURCEYLAN
elektroPAN
 
Teknoloji gerçekten insanda hayranlık bırakıyor, burda güzel çalışma yapan firmaları ve güzel bilgi veren arkadaşları tebrik ediyorum. Biz Geçenlerde bir işimizde bu cihazlara ihtiyaç duyduk epey bir araştırdık tabi, uzaktan izleme var uzaktan müdahele var ve uzaktan raporlama vardı projemizde ayrıca tasaruflu olsun diye firma bize şübelerde statik IP ile çıkmak istiyorda ama sorunlu olan yerlerde ise GPRS ile çıkmak istediklerini söylediler tabi biz bundan önceki projelerimizde çok değişik cihazlar kullandık PM serisi merlin Gerin, Janitza, circutor gibi ama artık son projelerimizde artık hep RODA Elektronik marka enerji analizörleri kullanmaya başladık çünkü ETHERNET, VE MODBUS vardı diğer taraftan bize 336 adet parametre gibi olağan üstü kayıt tutma imkanıda veriyordu sinyal yakalama, fliker ve daha sayamıyacağım onlarca parametre, cihazla anahtarlama dahil, ilgili noktalarda sıcaklık okuma, mekanik okuma olay kayıtları, tarifeler gibi oldukça fonksiyonel ve %0.2 sınıfında ölçümler yapma fırsatı verdi,
mesela cihaza hata limitleri girildiğinde hataya sebeb veren sinyalin dalga formunuda yakalayıp ekranlayabiliyoruz buda bize çözüm noktasında fikir veriyor.
Ayrıca son zamanlarda Simens ve Merlin GERİN BİLE BAZI PROJELERİNDE bu cihazları kullanmaya başladı,
fiyat performans özellikleri dikkate alındığında cihazlar gerçekten mükkembel, firma ayrıca bize piyasada var olan protokkolerin bir çoğunu sunuyor.
 
arkadaşlar serinosundan başka ne yapmak gerekiyoyor bağlanmakiçin bu cihazlara mpr-5 mesela
 
Bu başlık 5 yıl önce açılmış. Arge çalışmaları çok ilerledi. Uzaktan GPRS metodu ile ülkemizde ilk defa elektropan arge firması başlatmıştı. Şimdi ise yeni firmalar ortaya çıktı. Ülkemizdeki elektronik arge firmalarına hayran kalmamak mümkün değil.

GPRS metodu, Ethernet veya farklı yöntemlerle reaktif röle veya analizör haberleşmesi için elektropan, gruparge, entes, kael, klemsan ve belki de adı daha duyulmamış başka arge firmalarının cihazları sayesinde diğer üreticilerin de analizör ve reaktif güç kontrol röleleri uzaktan izlenebilmektedir.

Ayrıca haberleşme sistemlerinin gelişerek farklı sektörlere de yansıyacağı aşikardır. Ülkemiz iyi yolda...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,291
Mesajlar
935,170
Kullanıcılar
453,544
Son üye
xtwtr44

Yeni konular

Geri
Üst