huzulmez
Üye
fethiyeelektrik ' Alıntı:arkadaşlar kaynak makinalarına nasıl kompnazasyon yapcaz kaynak makinası boşta ortalama5-6 amper çekiyor kaynağı yaptığı anda 40 amperi felan buluyor birde matkapla vidalama yapıyor adamlar rölenin çok kısa zamanda devreye girip çıkması gerikiyor yoksa reaktifte kapasitifde almış başını gidiyor (kaynağın süresi çok kısa bazen 0,5 bazen 2 bazen 5 sn sürüyor )
Kompanzasyon işine pek vakif değilim. Ama sadece fikir verebilirim. tristörlü sistem kurmak gerekebilir. Yani çok kısa sürede devreye gir-çık...
Ayrıca bu tür durumlar için ekonomik bir çözüm duymuş idim. Komik geldi ama çözüm çözümdür. Anlık akım çeken makinelerde makinelere ihtiyacı kadar sabit kondansatör takıyorsunuz. Makine devreye girdiğinde kondansatörde devreye giriyor. Devreden çıkınca kondansatörde devreden çıkıyor. Fikir olsun diye yazıyorum.
Ayrıca bir önceki yazı da işin mali boyutu ile ilgili bilgiler istenmiş. Forumda nekadar bu konular serbest bilemiyorum ama (en azından yazımız silinir)
Mysis in çözümü:
12 Kademe Elektropan Röle + Ethernet konverter + Yazılım Lisansı + Adaptör ve ara kablo gibi Aksesuarlar: 880 YTL
12 Kademe Elektropan Röle + GPRS Modem + Yazılım Lisansı + Adaptör, Anten ara kablo gibi Aksesuarlar: 1.150 YTL
Yanlız bayi ve çözüm ortağı çalışmalarında fiyatların değiştiğini biliyorum.