FullAs
Üye
Sn. FullAs kendimde TEDAŞ personeliyim VANGÖLÜ ELK.DAĞ A.Ş de Elektirik teknisyeni olarak görev yapmaktayım bağlı bulunduğum dağıtım şirketinde söylediğiniz gibi bir uygulama yok vatandaş çok rahatlıkla enerji müsadesi alabilmekte söylediğiniz herhalde sizin bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketiyle alakalı
Ben enerji müsadesinin zor alındığından falan bahsetmedim gayet kolay alınıyor bulunduğumuz bölgede olayı yanlış anladınız sanırım.
Enerji müsadesi için başvuruda bulunulur talep güç belirtilir, gücün alınacağı yer belirtilir ve TEDAŞ gücü nasıl alacağınız bilgisiyle birlikte size enerji müsadesi verir işleyiş bu şekilde olup son derece pratiktir.
Bu işleyişte 2. ve 3. şahıs fikirleri, enerjiyi şu hattan A.G. alırım bak buda hesapları gibi yorumlar, dökümanlar enerji müsadesi verecek birimi yetkiliyi bağlamaz. TEDAŞ'ın kendi standartları bellidir hatların durumunu iyi bilirler enerjiyi trafolumu,trafosuzmu vereceklerini size söylerler. Bu arada sizin büyük mücadelelerle yaptığınız ince hesap-kitap ve varsayımlar etkisiz elemanlardır. Bu hattan direk bağlanıp AG abonesi oluruz denen yerlerde trafo şart koşulduğunu, trafolu abone olmak gerek bu fırının yükü çok diye düşünülüp neticede trafosuz direk A.G enerji verildiğine v.b. birçok örneğe şahit oldum. Sadece bunu belirtmek istedim....