Sn.tekin126 tasarruflu cihazların SMPS modda çalışırken gönderdiği sinyaller,belki söylediğiniz üzere,belirli,istenen kalite özelliklerinden yoksun olan,niteliği düşük,B,C enerji sınıfında olan lambalarla,yapı gereği daha hassas olabilen dijital elektrikli sayaçlarca algılanıp,fatura değerinin gereğinden daha yüksek olmasına neden olmuş olabilir.Tasarruflu lambalarlarla,ups çıkışı yaptığım denemelerde gerilim düşürümüne,normal balastlı flüoresan lambalardan daha az neden olduğu,güç katsayısı değerini,eser denecek rezervuar kondansatörüyle pek etkileyemediği,ups'nin faydalı akü gücünü uzun zaman(Buzzerin yetersiz şarj uyarısı)muhafaza ettirebildiğini,birçok kere yaptığım denemelerde bizzat gözledim.Ancak denemelerimde kesinlikle "A" enerji sınıfında,kalitesi onaylanmış,popüler markalardaki tasarruf lambalarını ve şebekede devamlı kullanımlarımda klasik(Analog)tip sayaç kullandım.
Evimizde kullandığımız tüm lambalar tasarruf lambası(A enerji sınıfı),diğer tüm beyaz eşyalar A veya +A enerji sınıfında olup,gelen elektrik faturası 33 günde 40.80 tl.dir.(İlk okuma 28.09.2011,son okuma 31.10.2011)
Ancak elektrik bedellerinde bizim evin tüketimi dışında özel bir artış son bir senedir görülmekte,bir sene öncesinde 33 güne 33 tl. fatura gelmekteydi.Son faturalarda,günlük ort. 33/33=1 tl. olan günlük tüketim bedelimiz,40.80/33=1.23 tl.ye artmış görünüyor.
Bu konuda yaptığım araştırma sonuçlarını genelleştirip,tercih nedenlerini de daha önce bu forumda yazıp belirtmiştim.Linki:
/www.kontrolkalemi.com/forum/aydinlatma/60082-kompakt-tasarruf-lambalarin-klasik-balastli-fluoresanlarla.html