İYİ GÜNLER EKB UZMANIYIM Enerji Kimlik belgesi hazırlıyorum ve tüm türkiyeye kargo yolu ile gönderiyorum. bana telefon yada mail yolu ile ulaşabilirsiniz.
TEL: 0538 243 14 98
MAİL:
numantekeci@hotmail.com
Enerji kimlik belgesi
Enerji Kimlik Belgesi 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. 2017 yılına kadar tüm binaların enerji kimlik belgesi alması zorunludur. Artık konut satın alırken veya kiralarken binanın enerji verimliliğine göre seçim yapılacak ve Enerji Kimlik Belgesi sınıfı sorulacak. Enerji kimlik belgesi almadan önce binanızın yalıtımını yapmanız gerekir. Enerji Kimlik Belgesinde D sınıfı veya üstü çıkması için TSE825 uygun kalınlık ve standartlarda bir uygulama yapmanız gerekir.BİNALARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB) NEDİR? 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “BinalardaEnerji Performansı Yönetmeliği” ne göre, binalarda enerjinin ve enerjikaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyaci ve enerjitüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir. Enerji Kimlik(EKB), Asağıda belirtilen yapıların dışında tüm binalarda kullanılacaktır. Planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar,Toplam kullanım alanı 50 m2’nin altında olan binalar,Seralar, Atölyeler, Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına, soğutulmasına gerek duyulmayan depo, ardiye, ahır, agıl gibi binalar,Mücavir alan dışında kalan ve toplam inşaat alanı 1.000 m2’den az olan binalar.İlgili idareler, Enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar, Yatırımcı kuruluşlar, Bina sahipleri, Bina yöneticileri veya enerji yöneticileri, İşletmeci kuruluşlar, İşveren veya temsilcileri, Tasarım ve uygulamada görevli mimar ve mühendisler, Uygulayıcı yükleniciler ve üreticiler, Binanın yapılmasında, kullanılmasında ve enerji kimlik belgesi düzenlenmesinde görev alan müsavir, danışman, proje kontrolü yapan gerçek veya tüzel kişiler, enerji kimlik belgesidüzenlemeye yetkili kuruluşlar, denetleme kuruluşları ve işletme yetkilileri, görevli, yetkili ve sorumludur. Projenin eksik veya hatalı olması veya standartlara uygun olmaması halinde, proje müellifleri; yapımın eksik veya hatalı olması veyahut standartlara uygun olmaması halinde ise, varsa yapı denetim kuruluşu ve yüklenici veya yapımcı firma, yetkileri oranında sorumludur