Enerji Yöneticiliği ve EKB Uzmanlığı

Merhaba,

Enerji Verimliliği firmalarında tabiki iş bulabilirsiniz. Enerji yöneticisi olarak çalışabilirsiniz. Enerji Etütlerinde görev alabilirsiniz. Fakat etüt yetkilisi olamazsınız (imza olayı). Bunun için etüt-proje sertifikası gerekmekte. Bunu teknik öğretmenler maalesef alamıyor. EKB düzenlenmesinde görev alabilirsiniz ama aynı şekilde EKB Uzmanlığı belgeniz, imza yetkiniz olmadığı için resmi olarak EKB düzenleyen gözükemezsiniz.
 
enerji yöneticiliği soruları var mı
 
iyi günler enerji uzmanı olabilmek için teknik eğitim fakültesi makine veya elektrik bölümü mezunu olmakta yeterli bende Gazi Üniversitesi Makine Eğitimi Bölümü Tesisat Öğretmenliğini bitirdim makine bölümü olmamız yeterlimi acaba ?
 
arkadaşlar bir sorum olacak A sınıfı Ekb almam lazım sisteme herşeyi girdim fakat bi türlü sera gazı emisyon düşmüyor bu yüzden B de kaldı bi yardımcı olsanız size zahmet.
 
öncelikle tüm arkadaşlara selamlar
Şu hususta fikrimi paylaşmak isterim.
enerji kimlik belgesi konusunda tüm arkadaşların kendine göre bir bilgi düzeyi vardır. iyi yada kötü doğru yada yanlış. bence yapılması gereken bu platformu iyi değerlendirmektir. Statik hesap ve şantiyecilik konusunda bir çok forum sitesi olmasına rağmen ekb uzmanlarına ait yardımlaşma siteleri bir elin parmaklarını geçmemektedir. Ben gündüzleri müteahhitlik, danışmanlık işlerimi takip ettiğim için akşamları da statik hesap, güçlendirme ve enerji kimlik belgesi ile ilgili çalışma fırsatı buluyorum, özellikle izmir ve manisa bölgesindeki birçok projede özellikle de büyük ölçekli projelerde imzam var. 400 ün üzerinde proje ile yaklaşık 2.000.000 m2 nin üzerinde ekbyi tamamlayıp teslim ettim. buradan benim bilip başkalarının bilmediği hususlarda yardımcı olabildiğimce bilgi paylaşımı yapmak isterim. benimde öğrenmem gereken çok sayıda bilgi olduğu mutlaktır. ben bu bilgileri [email protected] adresine sorarak öğrenmeye çalışıyorum. fakat buradan paylaşımda bulunmanın daha hızlı sonuç getireceği kanaatindeyim. herkese iyi çalışmalar..
 
Enerji kimlik Belgesi önemli bir kriter ancak şuanda yasa gereği enerji kimlik belgesi ertelendi. 2020 yılına kadar binalara enerji kimlik belgesi zorunluluğunu kaldırdılar.
 
Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliğine göre 2011 yılından önce yapılmış binalar için 01 Ocak 2020 tarihine kadar, 2011 yılından sonra yapılan yeni binalar içinse iskan aşamasında enerji kimlik belgesi düzenlenmesi zorunludur.
Enerji Kimlik Belgesi, yeni binalar için SMM’ler tarafından mevcut binalar içinse Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri (EVD) tarafından hazırlanır.
 
merhabalar enerji yonetıcılıgınde ustlenebılecegımız fırma sayısı sınırı kaçtır acaba 3 dıye bılıyorum dogrumudur
 
merhabalar bende yeni bu eğitimi alıyorum ancak eğitim sonunda ne sorular soruluyor bilginiz var mı acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
130,110
Mesajlar
933,233
Kullanıcılar
453,167
Son üye
Kibooo

Yeni konular

Geri
Üst